Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 prvi na Auto Bild Allrad testu

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 prvi na Auto Bild Allrad testu

Na najnovijem testu guma, Auto Bild Allrad je Goodyearovu gumu Vector 4Seasons Gen-2 pohvalila kao “uzoran”. Bio je uvjerljiv svojim performansama na snijegu, sa kratkim zaustavnim putem na mokroj podlozi i tihom vožnjom.

Poznata njemačka automobilska revija Auto Bild Allrad objavila je rezultate testova osam guma za sva četiri godišnja doba, na kojma se Goodyearov Vector 4Seasons Gen-2 popeo na dijeljeno prvo mjesto. Ovaj pneumatik je opisan kao uzoran jer se na snijegu pokazao skoro jednako dobar kao zimski pneumatici, na mokroj podlozi je postigao vrlo kratak zaustavni put, a osim toga bio je uvjerljiv i svojom tihom vožnjom.

Vector 4Seasons Gen-2 je na testu na mokroj podlozi postigao 2,2 metra kraći zaustavni put od drugoplasiranog i 12,1 metar kraći od gume na posljednjem mjestu. Osim toga, Goodyearova guma bila je za četiri decibela tiša od najglasnije na testu, što znači da je vožnja sa njom prijatno tiha i mnogo udobnija. Po mišljenju ekipe za testiranje “svako, bez obzira na vrstu automobila, odmah može da osjeti razliku.”

Od sada će guma Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 biti na raspolaganju u 14 novih dimenzija koje većinom pokrivaju veličine od 17 i 18 inča. Zahvaljujući novim dimenzijama sa simbolom brzine W i Y, pobjedničku gumu sada mogu da izaberu i vozači snažnijih vozila.

Kategorije: Gume, Testovi