ABT predstavio Volkswagen Golf R sa 400 KS

ABT predstavio Volkswagen Golf R sa 400 KS

Volkswagen je planirao da u proizvodnju uvede Golf R400 koji bi bio najjači serijski Golf u historiji, ali od tog projekta je odustao u 2016. godini. Golf R400 trebao je raspolagati sa 400 KS, što se da naslutiti iz oznake.

Nakon što je ovaj projekat zvanično obustavljen, godinu dana poslije poznati njemački tuner ABT preradio je Golfa R te mu podario tih 400 KS.

ABT je ugradio svoju specijalnu ECU jedinicu koja je omogućila povećanje snage 2.0 litrenog TSI sa fabričkih 310 na 400 KS. Prema zvaničnim podacima ABT nije radio nikakve mehaničke prepravke na turbo punjaču.

ABT za prerađenog Golfa kao opciju nudi poboljšani ovjes sa novim stabilizatorima i oprugama, pa je automobil dodatno spušten za 20 mm naprijed i 25 mm nazad. U ponudi su i komponente koje omogućavaju podešavanje visine automobila, tako da se on može spustiti do 45 mm, što doprinosi još boljem držanju na putu.

ABT Golf R dobio je nove pragovi i zadnji difuzor koji doprinose ukupno ljepšem izgledu automobila, a tu su i četiri nove ispušne cijevi. Automobil može biti postavljen na DR i ER-C aluminijumske točkove veličine do 20 inča.

Kategorije: Tuning