Audi RS3 Sportback ABT jednako ubrzava kao Lamborghini Gallardo

Audi RS3 Sportback ABT jednako ubrzava kao Lamborghini Gallardo

Audi RS3 Sportback jedan je od najomiljenijih modela koje prerađuje ABT Sportsline. Ovog puta napravili su fantastičan posao…

U ovom trenutku, ovo je najmoćniji RS3 kojeg je preradio ABT. Audi RS3 Sportback napravio je fantastičan posao u preradi ovog modela što potvrđuju i performanse. RS3 Sportback ABT ima ubrzanje od 0 do 100 km za samo 3,7 sekundi i najveću maksimalnu brzinu od 299 km/h. Podsjećanja radi, Lamborghini Gallardo LP560-4 ima isto ubrzanje od 0 do 100 km/h, ali postiže maksimalnu brzinu od 325 km/h.

Impresivne performanse postignute su ugradnjom novog hladnjaka nabijenog zraka i novog ispušnog sistema, te nove upravljačke jedinice motora (ECU). Rezultat prerada je 500 KS i 570 Nm okretnog momenta.

ABT je ovaj model opremio i kompletom po visini podesivim ovjesom marke KW kao i većim kočnicama. Na zadnjem kraju nalaze se dvije dvostruke ispušne cijevi u horm crnoj boji. Ispušni sistem ima i prigušivač zvuka kako ergela konja ne bi stvarala preveliku buku u naseljenim mjestima.

Opciono ovaj model može se postaviti na različite aluminijumske točkove u veličinama od 19 i 20 inča koje nudi ABT.

Kategorije: Tuning