McLaren 765 LT Novitec u monstruoznom izdanju snage!

McLaren 765 LT Novitec

McLaren 765 LT Novitec u monstruoznom izdanju snage!

McLaren 765 LT jedan je od onih automobila kojima jednostavno nije potrebna veća snaga od tvorničke. Međutim, gladni snage McLarenovi vozači uvijek mogu računati na Novitec, koji je upravo predstavio najnoviji paket povećanja snage za superautomobil iz Wokinga.

McLaren 765 LT u standardnoj izvedbi pokreće 4.0 litreni V8 Twin turbo motor sa snagom od 765 KS i 800 Nm okretnog momenta, ali nakon Novitecove nadogradnje ovaj već moćni motor pojačan je na 855 KS pri 7.400 o/min i 898 Nm okretnog momenta pri 6.300 o/min.

McLaren 765 LT Novitec

Dodatnu snagu Novitec je dobio zahvaljujući svom “Performance Stage 2” paketu prerada što uključuje dodatnu plug & play Novitec N-Tronic upravljačku jedinicu, koja je prilagođena ECU-u motora za kontrolu i paljenja i ubrizgavanja, kao i izmjenu elektronske kontrole pritiska prednabijanja.

Novitecov komplet Performance Stage 2 također uključuje potpuno termički izolovani ispušni sistem visokih performansi napravljen od Inconela. Ulazne cijevi na turbo punjaču također su presvučene keramikom. Novitec tvrdi da je njihov ispušni sistem Inconel lakši od standardnog sistema od Titaniuma i po želji može biti obložen zlatom sve do četiri ispušne cijevi.

Vatrena snaga Noviteca McLaren 765 LT ispaljuje od 0 do 100 km/h za samo 2,5 sekunde, što je poboljšanje od 0,3 sekunde u odnosu na “standardni” model. Do 200 km/h stiže se za samo 6,5 sekundi, dok je najveća brzina 330 km/h.

Vizuelne modifikacije započinju setom kovanih točkova Novitec MC3, koje je za kompaniju proizveo Vossen. Novi dizajn točkova sadrži sedam krakova. Na prednjoj osovini oni su veličine 20 a na zadnjoj 21 inč. Novitec nudi izbor između 72 različite boje i mogućnost brušenih ili poliranih površina za svoje točkove.

Novitec također nudi set sportskih opruga koje su posebno prilagođene ovoj specifičnoj kombinaciji točkova/guma i smanjuju visinu McLarena 765 LT za oko 20 mm.

Kao opcija nude se i aerodinamički dodaci, uključujući karbonske umetke za farove, poklopac prtljažnika N-Largo, krovni nosač i usisnike zraka.

Kategorije: Tuning