McLaren i Ricardo nastavljaju saradnju za isporuku i razvoj motora

McLaren i Ricardo nastavljaju saradnju za isporuku i razvoj motora

McLaren je obnovio partnerstvo s Ricardom koji će nastaviti sa razvojem pogonskih jedinica za ovog proizvođača automobila.

Od kako se McLaren vratio u proizvodnju cestovnih automobila, njegov odjel McLaren Automotive bilježi odlične rezultate. Britanski proizvođač koristi veliko iskustvo iz Formule 1 te isto primjenjuje na svoje cestovne modele, a pogonsku jedinicu za njih razvija Ricardo. Već od modela 12C koji je predstavljen 2011. godine Ricardo isporučuje motore za njih pa sve do danas.

To će činiti barem i sljedećih 18 novih modela iz Wokinga. McLaren i Ricardo potpisali su novi ugovor, pa će se ova do sada uspješan saradnja nastaviti. “McLaren je zadovoljan što nastavlja naš vrlo snažan odnos s Ricardom kao našim dobavljačem motora”, izjavio je glavni izvršni direktor McLarena Mike Flewitt.

“Ricardo dijeli strast McLarenom kada je riječ o vrhunskim performansama, inovacijama i kvalitetu proizvoda. Također, ovi motori su pouzdani, a i Ricardo kao partner McLarena. Radujemo se saradnji s Ricardom i dobivanju njegove potpune podrške dok provodimo naš poslovni plan Track 25.”

Ovo nije prvi put da sarađuju McLaren i Ricardo, jer su već sarađivali ‘90-tih godina prošlog vijeka kada je Ricardo radio prijenos za McLaren F1 ikonu.

Kategorije: Vijesti