Porsche TechArt GTstreet R sa 720 KS

porsche-techart-gtstreet-r-01

Porsche TechArt GTstreet R sa 720 KS

TechArt kao poznati tuner Porsche automobila predstavio je novi projekat pod oznakom GTstreet R koji je baziran na 911 Turbo modelu serije 991.

TechArt GTstreet R model potpuno je prerađen automobil koji je dobio aerodimaničke dodatke, novu boju, nove aluminijumske točkove, modifikacije ovjesa, novi ispušni sistem te pojačanje snage motora. Promjene su zahvatile i putničku kabinu u kojoj su ubačeni elementi presvučeni kožom, alcantarom te opcioni od karbona.

porsche-techart-gtstreet-r-02

Automobil je obojen u jarko žuto-zelenu boju sa crnim elementima što ostavlja upečatljiv dojam. Ali glavnu promjenu na vanjskom dijelu automobila donosi aerodinamički paket sa elementima kao štp su prednji spoiler, otvor za zrak te zadnji spoiler.

porsche-techart-gtstreet-r-04

Svi elementi su napravljeni od ugljičnih vlakana kako bi njihova čvrstoća bila na navišem nivou uz najmanju težinu. Modifikacije pretrpio je i ovjes koji uz nove aluminijumske točkove od 20 i 21 inč pruža bolje držanje ceste.

porsche-techart-gtstreet-r-05

Mehaničke promjene nastavljene su s promjenom ispušnog sistema, pa je GTstreet R dobio novi sportski ispušni sistem, a kao kruna mehanički promjena dolaze paketi pojačanja snage. Tako je u ponudi imaju pojačanja snage od 600 do 640 KS. Sa snažnijom izvedbom TechArt GTstreet R do 100 km/h stiže za 2,7 sekunde, a do 200 km/h za 9,2 sekunde.

porsche-techart-gtstreet-r-03

TechArt planira da u 2017. godini ponudi još snažniji paket za pojačanje motora koji će obezbjediti 720KS.

porsche-techart-gtstreet-r-06

Kategorije: Tuning