Predstavljen BMW X6 M Performance sa 326 KS

BMW X6 M Performance 01

Predstavljen BMW X6 M Performance sa 326 KS

BMW je predstavio M Performance tuning paket za novi BMW X6 model koji donosi veliki broj novih komponenti. Tako ovaj crossover može biti opremljen paketom aerodinamičke opreme koji podrazumjeva prednji spliter, zadnji spojler i difuzor od ugljičnih vlakana.

BMW X6 M Performance 02

U sklopu aerodinamičkog i vizuelnog paketa nalaze se i kućišta spoljnih retrovizora koja su napravljena od ugljičnih vlakana, te redizajnirana prednja maska. Automobil se može dodatno opremiti sportskim ispušnim sistemom kao i bogatim izborom 21“ inčnih točkova.

BMW X6 M Performance 03

U unutrašnjosti putničke kabine ugrađene su komponente izrađene od ugljičnih vlakana, a točak upravljača presvučen je kožom. Atrakciju na veći nivo podižu osvjetljeni bočni pragovi te papučice izrađene od nehrđajućeg čelika, te nove atraktivne patosnice.

BMW X6 M Performance 04

Performanse automobila su također poboljšane, paBMW X6 xDrive30d sada raspolaže sa 277 KS i 585 Nm okretnog momenta. Zahvaljujući dodatnoj snazi ubrzanje od 0 do 100 km/h popravljeno je za 0,2 sekunde u odnosu na standardni model.

BMW X6 M Performance 05

Snažniji X6 xDrive35i model također je pojačan, pa njegov motor raspolaže sa 326 KS i 450 Nm okretnog momenta. I kod ovog modela poboljšano je ubrzanje do 100 km/h, za 0,5 sekundi u poređenju sa standardnim modelom.

BMW X6 M Performance 06

Kategorije: Tuning