TECHART Cayenne Turbo Magnum T2 – Poslušaj zvuk ergele od 700 KS (AUDIO)

TECHART Cayenne Turbo Magnum T2 - 04

TECHART Cayenne Turbo Magnum T2 – Poslušaj zvuk ergele od 700 KS (AUDIO)

Njemačka tunerska kuća TECHART predstavila je novi, impresivni paket unaprijeđenja za novi Porsche Cayenne koji nakon tuning „tretmana“ raspolaže sa 700 KS!

TECHART poznat je u svijetu tuninga kao stručnjak za preradu Porsche modela, a posljednja prerada nosi naziv Magnum koja je namjenjena za Cayenne model. Porsche Cayenne Magnum ima agresivan vanjski izgled zahvaljujući jedinstvenom bodykitu i brojnim aerodinamičkim dodacima. Kako bi se dobila odgovarajuća – visoka čvrstoća, gotovo svi dodaci na karoseriji napravljeni su od ugljičnih vlakana.

TECHART Cayenne Turbo Magnum T2 - 02

Pored dodataka od ugljičnih vlakana, kako bi se smanjila težina automobila, napravljen je i novi poklopac motora također od ugljičnih vlakana koju je moguće dobiti u boji automobila ili opciono u „izvornoj“ boji karbona, mat ili u visokom sjaju.

Zadnji dio automobila dobio je također karbonske dodatke, pa su tu veliki ekstraktori zraka koji se „protežu“ do zadnjih blatobrana. Tu je svakako i neizostavni difuzor zraka koji je također dostupan u boji karoserije ili klasičnoj „karbon“ izvedbi.

TECHART Cayenne Turbo Magnum T2 - 03

Novi vizuelni identitet upotpunjuju TECHART Formula IV felge u veličini 22 inča, koje dodatno doprinose agresivnom i sportskom izgledu Porsche SUV-a.

Ipak, glavna prerada odnosi se na pojačanje pogonskih jedinica. TECHART je tako preradio nekoliko standardnih Porsche agregata, pa je Cayenne S Diesel dobio dodatnih 35 KS, Cayenne Turbo u „Stage 1“ ima 80, a u „Stage 2“ 180 KS više. Tako je snaga motora Cayenne Turbo sa serijskih 520 KS porasla na fantastičnih 700 KS! Pored povećanja konjskih snaga, povećao se i okretni moment na 920 Nm.

TECHART Cayenne Turbo Magnum T2 - 06

Stage 2. za Porsche Cayenne Turbo znači remapiranje motornih karata, ali i ono mnogo bitnije, postavljanje novog turbo punjača, optimizacija usisnog sistema, te postavljanje, u cjelosti, potpuno novog iapušnog sistema.

TECHART Cayenne Turbo Magnum T2 - 08

TECHART navodi da Cayenne Turbo Stage 2 ima ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu i maksimalnu brzinu od 295 km/h.

Kako bi djelimično dočarao o kakvoj se „zvjerki“ radi, TECHART je snimio zvuk prerađenog Cayenne Turbo modela u Stage 2. Kako “grmi” TECHART Cayenne Turbo Magnum T2 dok ubrzava poslušajte OVDJE, a kako u mjestu poslušati OVDJE.

TECHART Cayenne Turbo Magnum T2 - 07

Kategorije: Tuning