Alfa Romeo s velikim promjenama vraća se u vrh

Vijesti

Alfa Romeo s velikim promjenama vraća se u vrh

Izvršni direktor talijanske marke tvrdi da je kvalitet modela Stelvio i Giulia na nivou njemačkih konkurenata.

Alfa Romeo želi se vratiti u sami vrh automobilske industrije, a do dolaska u sami vrh mora popraviti i kvalitet svojih modela, tačnije mora naglasiti već postojeći kvalitet.

Alfa Romeo odnedavno je dio velike korporacije koju su stvorili Fiat Chrysler Automobilesa i PSA-a. Velika grupacija mogla bi pozitivno uticati na talijanski brend koji je u prošlosti imao veliki broj neuspjelih zaokreta. Ipak, za Alfa Romeo dolaze obećavajući dani…

Strategija novog izvršnog direktora uključuje naglašavanje kvalitete automobila i održavanje konkurentnih troškova vlasništva, koji su u velikoj mjeri povezani s rezidualnom vrijednošću i emisijama CO2.

Novi ciljevi

Izvršni direktor Alfa Romeo-a Jean-Philippe Imparato izjavio je da se trenutna ponuda Alfe po kvaliteti može mjeriti sa svojim njemačkim konkurentima. Također, rekao je da će njegov zadatak biti da osigura da se i cijene kreću u skladu sa konkurencijom i kvalitetom. Drugim riječima očekivat je da će Alfa Romeo poskupiti.

Vrh grupacije odobrio je napuštanje Giorgio platforme koju koriste Giulia i Stelvio, jer nije predviđena za korištenje u električnim modelima. Alfa Romeo priprema i novi SUV model koji bi trebao biti ispod Stelvio modela. On će nastati na temelju Tonale Concepta i od njega Alfa ima velika očekivanja kada se pojavi na tržištu sredinom 2022. godine.

Kategorije: Vijesti