Izabran “Test automobil godine 2022”: Savremeni pobjednici!

Test automobil godine 2022. - Pobjednici

Izabran “Test automobil godine 2022”: Savremeni pobjednici!

Pobjednici u izboru za “Test automobila godine 2022.” dolaze iz nekada i trenutno najpopularnijeg segmenta!

Deveta anketa za izbor “Test automobila godine 2022.” bila je otvorena od 12. do 22. decembra tekuće godine u kojoj su čitatelji birali između devet novih modela koji su se našli na našem testu u kalendarskoj godini koja je na samom kraju.

Prilično neizvjesna godina za proizvođače automobila, posebno kada su u pitanju isporuke, odrazila se i na nešto manji broj testiranih automobila pa samim ti i nešto manji broj kandidata za ovogodišnji izbor. Ipak, u utrci za ovogodišnju nagradu našli su se zaista zanimljivi noviteti koji su svaki na svoj način zainteresovali bh. tržište.

Ovogodišnji pobjednik ankete u kojoj čitatelji CARLANDER portala biraju “Testa automobil godine” je Peugeot 308 (detaljan test pobjedničkog modela po izboru čitatelja možete pročitati OVDJE), dobro poznati francuski hatchback model koji u BiH ima respektabilan ugled i čest je odabir bh. građana, ali i regiona. Zbog čega je to tako, mi smo iz svog ugla dali osvrt kroz naš test. U toku glasanja glavni konkurent bio je Škoda Kodiaq model koji je zauzeo drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Toyota Aygo Cross modelu.

Peugeot 308

Test automobil godine po izboru CARLANDER redakcije

Ovogodišnji pobjednik “Test automobila godine 2022.” po izboru redakcije CARLANDER | auto moto portala je Kia Sportage. Pobjednik za ovu godinu po izboru redakcije dolazi iz popularnog SUV segmenta kao i prošle godine.

Južnokorejski SUV istakao se u brojnim segmentima te u konačnici je dobivena zaista fantastična kombinacija koju čine moderan dizajn, svakodnevna upotrebljivost, opremljenost modernim tehnologijama, odlična ekonomičnost i ono što je posebno značajno višegodišnja garancija sa dobrom servisnom podrškom.

Nema sumnje da će naš ovogodišnji pobjednik biti i čest izbor kako naših čitatelja, kao i drugih kupaca koji žele kupiti optimalan automobil za pristojnu cijenu. Svakako vam savjetujemo da pročitate OVDJE naš detaljan test KIA SPORTAGE modela.

Plaketu za ovogodišnjeg pobjednika po izboru CARLANDER redakcije primio je Nermin Brdarić – Voditelj marketinških projekata.

Kia Sportage

Dosadašnji pobjednici u našoj anketi su:

2014. – Seat Leon ST
2015. – Volkswagen Passat
2016. – Škoda Superb
2017. – Renault Mégane Grand Coupé
2018. – Audi A6
2019. – Volkswagen Arteon
2020. – Škoda Superb Scout
2021. – Toyota Yaris Cross
2022. – Peugeot 308

Pobjednici po izboru CARLANDER redakcije

2021. – Seat Tarraco 1.4 Hybrid
2022. – Kia Sportage

Kategorije: Anketa, Vijesti