Audi A8 facelift stiže s više stila i tehnologije

Audi A8 facelift 2022

Audi A8 facelift stiže s više stila i tehnologije

Audi A8 facelift testira se kako bi nasljedio četvrtu generaciju vrhunske limuzine koja je predstavljena prije tri i po godine.

Dva Audi A8 facelift prototipa već se testiraju na Njemačkim cestama gdje su i snimljeni. Audi A8 facelift dobit će osvježenje u svim segmentima: dizajn i tehnologija.

Ono što možemo primijetiti ispod folije za kamufliranje jesu nova prednja svjetla i nova rešetka hladnjaka. Svjetla su dobila novu grafiku koja je slična grafici na novom A3 modelu. Rešetka hladnjaka motora ima nešto drugačiji oblik, a tu je i novi prednji branik koji ima veće otvore zraka.

Cjelokupni dizajn kokpita trebao bi ostati uglavnom isti, s dva ekrana, ​​jednim za infotainment sistem, a drugim za kontrolu klima uređaja koji je smješten u sredini kontrolne ploče. Treći ekran je rezervisan za digitalne mjerne instrumente – instrument tabla. Međutim, Infotainment sistem i digitalna instrument tabla mogli bi dobiti moderniji softver sa novom grafikom i novim funkcijama. Uz to očekuju se nove tkanine sjedišta što bi trebalo zaokružiti unutrašnje promjene.

Audi A8 facelift 2022

Dynamic photo,
Color: Daytona grey matt effect

Još je prerano govoriti o motornoj paleti, ali se očekuju poboljšane verzije svih motora koji će nuditi prije svega manju potrošnju goriva i niže emisije štetnih plinova. Motori sa blagim hibridom trebali bi dobiti novu bateriju koja će im povećati električni domet. Trenutno Audi nudi A8 TFSI e model koji kombinuje 3.0-litreni V6 TFSI benzinski i električni motor.

Ovaj model na električni pogon može prijeći 27 kilometara, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi. Ukupna snaga oba motora je 443 KS i 699 Nm okretnog momenta.

Audi A8 facelift bit će predstavljen ove godine kao model za 2022. godine.

Kategorije: Vijesti