Audi Q2 pobjeđuje u Automotive Brand Contest takmičenju

Audi Q2

Audi Q2 pobjeđuje u Automotive Brand Contest takmičenju

Audi Q2 pobjednik je Automotive Brand Contest takmičenja. Ovaj kompaktni SUV osvojio je “Najbolji od najboljih” nagradu u kategoriji Vanjština premium marke. 

Poligonalni dizajn novog Audija Q2 unosi novine u dizajnerski izričaj i oblike ove marke. Prednji kraj definiše visoko postavljena osmerougaona Singleframe maska. Struktura maske je varijacija teme poligona, kao i dva velika, bogato oblikovana otvora za zrak. Stražnji kraj dinamično završava s dugim rubnim krovnim spojlerom i difuzorom koji ima izgled zaštite podvozja.

Igra poligonalnih oblika također stvara atraktivne efekte na bokovima modela Q2. Ispod prozora, oštro izvučena bočna linija dijeli se u dvije konture, jedna iznad druge. Uokviruju konkavnu površinu sa šest uglova. Konkavni oblik bokova ističe točkove, a s njima i quattro karakter ovog kompaktnog SUV modela.

S Audijem Q2 pokazujemo prepoznatljivi geometrijski dizajnerski izričaj s posebnim dizajnerskim detaljima specifičnima za ovaj model. Zahvaljujući tome, automobil unutar Q porodice ima neovisni karakter.“, rekao je Audijev direktor dizajna Marc Lichte.

Uz nagradu za novi Q2, Audi je osvojio nagrade u devet drugih kategorija: Ova marka premium automobila proglašena je “pobjednikom”, između ostalog i za OLED stražnja svjetla u modelu Audi TT RS (kategorija Dijelova i dodataka), za njegovu virtualnu tehničku komunikaciju (kategorija Korporativnog oglašavanja) i za nacionalno tržišno predstavljanje Audija A4 (kategorija Događanja).

Automotive Brand Contest (takmičenje automobilskih marki) predstavlja Njemačko vijeće za dizajn i jedno je od najprestižnijih dizajnerskih takmičenja u automobilskoj industriji.

Ceremonija dodjele nagrada održat će se u Parizu 29. septembra 2016.

Kategorije: Vijesti