B-MAX SPEKTAKULARNO OTVARA VRATA

Ford B-MAX

Ford B-Max spektakularno otvara vrata

Nakon što je Ford prošle godine u Ženevi predstavio novi monovolumen u svojim redovima, B-MAX će od početka naredne sedmice biti na raspolaganju i kupcima u BiH. U F-Autocentru u Sarajevu svoja čarobna vrata otvoriće i ovaj model o kojem se već duže vremena govori i u lokalnim i regionalnim medijima.

Ono što B-MAX izdvaja od klasičnih gradskih automobila na prvom mjestu su stražnja klizna vrata koja omogućavaju znatno lakši ulazak putnicima u stražnji dio vozila. Standardnu širinu zadnjih vrata od 70-80 cm, novi Fordov predstavnik proširio je na čak metar i pol.

„Ovakva vrata su već dugi niz godina san dizajnera“, rekao je Stefan Lamm, direktor dizajna eksterijera pri Ford of Europe. „Preuzeli smo koncept od ideje i skice do atraktivnog i svestranog proizvoda za salone. Sami smo pred sebe postavili izazov ponovnog definiranja malog automobila“, dodao je. „Ljudi se stalno muče s prostorom u gradu i željeli smo pronaći novo rješenje.“

Revolucionarno rješenje zadnjih vrata samo je jedno od genijalnih rješenja koje nudi novi B-MAX, a koji uključuje i izvrsne performanse motora, vrhunsku zaštitu od sudara i još mnogo toga što ćemo otkriti i nakon zvaničnog predstavljanja B-MAX-a u našoj zemlji.

Kategorije: Vijesti