BH tržištu predstavljena nova ŠKODA SCALA

BH tržištu predstavljena nova ŠKODA SCALA

Na grandioznoj i svečanoj promociji koja je održana ispred tržnog centra SCC predstavljena je nova ŠKODA SCALA.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Uz poseban audio vizuelni izražaj, nasljednik modela RAPID, nova SCALA je privukla pažnju prolaznika i posjetioca.

Dugo očekivana nova ŠKODA SCALA je izrađena na novoj platformi MQB A0 i tako je postala prvi ŠKODA model koji koristi pomenutu platformu.

Naziv modela SCALA potiče iz latinskog jezika što znači stepenice ili ljestve, a sa modelom SCALA ŠKODA je odjednom savladala nekoliko velikih stepenica u razvoju.

Dužina novog modela je 4.362 mm, širina 1.793 mm, a visina 1.471 mm. Dugi međuosovinski razmak od 2.649 mm modelu ŠKODA SCALA osigurava vrlo dobra vozna svojstva. SCALA raspolaže prostranim putničkim prostorom i 467 litarskim prtljažnikom koji je ujedno i najveći u segmentu.

ŠKODA SCALA je prva u svom segmentu koja u seriji ima LED svjetla naprijed i nazad. Kupci mogu odabrati FULL LED svjetla kao opciju. Pored vanjskog izgleda, SCALA je opremljena cijelim nizom sistema pomoći u vožnji. Tako se na popisu sigurnosnih sistema nalazi Lane Assist i Front Assist uz City Emergency Brake kao dio standardne opreme.

Novi koncept interijera kod SCALA modela uključuje najmoderniju digitalnu tehnologiju, kao i inovativne aplikacije i mobilne usluge. Opcioni virtuelni kokpit dolazi u veličini od 9,2 ili 10,25 inča na kojima se može konfigurisati prikaz informacija po želji vozača. Ekran vrhunskog Amundsen infotainment sistema među najvećim je ekranima u segmentu kompaktnih automobila.

Kao i kod ostalih ŠKODA modela SIMPLY CLEVER stavke su kod SCALA modela neizostavni dio opreme. Strugalica za led koji je smješten u poklopcu rezervoara, kišobran u vozačevim vratima, kao i specijalno dizajnirani silikonski poklopac rezervoara tečnosti za pranje vjetrobrana krase novu ŠKODA SCALA-u. Kada ga otvorite, pretvara se u lijevak, tako da nema prosipanja.

U ponudi su motori TSI i TDI (1.0 TSI 95 KS/115 KS, 1.6 TDI 115 KS). U narednom periodu biti će dostupan i najjači benzinski motor 1.5 TSI sa 150 KS. Na raspolaganju su petostepeni i šestostepeni manuelni mjenjači kao i sedmostepeni DSG mjenjač.

Nova ŠKODA SCALA u BiH se nudi u tri varijante opreme ACTIVE, AMBITION i STYLE.
Početna cijena bogato opremljenog modela sa PDV-om iznosi 28.454 KM.

Kategorije: Vijesti