VW u Formuli 1 2015?

Volkswagen u Formuli 1 od 2015?

Prije tri godine čelnici njemačke kompanije Volkswagen došli su na ideju da uđu na tržište Formule 1, a prvobitna ideja se odnosila na isporuku motora kada nova pravila stupe na snagu.

Ono što se dugo nije znalo da je upravo Volkswagen bio zagovornik motora sa zapreminm od 1600 cc, te je to pokušao “progurati” u pravilnik o motorima. Naravno, to je naišlo na veliko negodovanje sa svih strana! Nakon što se njihove želje nisu ispunile, kategorički su opovrgnuli špekulacije o ulasku u Formulu 1.

Ali uprkos tome i dalje se pojavljuju informacije koje ukazuju na upravo suprotno. Prije tri mjeseca Jost Capito, jedan od direktora ove kompanije, izjavio je da će VW ipak ući u F1, ali je on naglasio da je u pitanju VM brend, a ne grupa, što je u skladu sa nedavno objavljenom informacijom da VW Group planira ulazak u F1 u toku 2015. godine sa Sauber-om.

Peter Sauber je potvrdio da su u toku održavanja ovogodišnjeg sajma automobila u Ženevi održani sastanci sa izvršnim direktorom VW, Martinom Winterkornom, ali da nije bilo nikakvih konkretnih dogovora.

Kategorije: Vijesti