BMW iX3 ulazi u proizvodnju 2020. godine

bmw new logo

BMW iX3 ulazi u proizvodnju 2020. godine

Nakon što je u aprilu 2018. predstavio koncept iX3, BMW je naporno radio na razvoju proizvodne verzije potpuno električnog crossovera.

Bavarska kompanija napokon je potvrdila neke od tehničkih detalja budućeg iX3 čija proizvodnja kreće tokom 2020. godine. Proizvodni iX3 imat će bateriju od 74 kWh, što će osigurati da SUV sa nultom emisijom može prijeći više od 440 kilometara sa jednim punjenjem.

Snagu će pružiti BMW-ov električni pogonski sistem eDrive pete generacije, a proizvođač automobila sa ponosom najavljuje da su sve komponente pogonskog sklopa koje su za njega korištene samo njemačkog porijekla.

Tehnologija je skalabilna u pogledu snage i kapaciteta baterije pa se na taj način može koristiti u različitim konceptima i segmentima vozila.

Što se tiče performansi iX3 modela, BMW kaže da će isporučiti maksimalnu snagu od 286 KS i trenutni okretni moment od 400 Nm. Snagu generira jedan električni motor koji će pokretati samo zadnje točkove. Još uvijek nema potvrda da će se naći i verzija sa pogonom na sve točkove.

Kategorije: Vijesti