BMW X5 M s osvježenim licem zadržat će brutalnu snagu

BMW X5BMW X5 M s osvježenim licem zadržat će brutalnu snagu

BMW X5 M u osvježenom izdanju trenutno se testira na javnim putevima.

Osvježeni sportski SUV iz Bavarske trenutno prolazi finalno testiranje na javnim putevima. BMW X5 M dobit će revidiranu prednju masku koja je na špijunskim slikama prekrivena kamuflažom kako bi se sakrili detalji novog dizajna.

Vidljivo je da će automobil imati dvije velike rešetke za “BMW bubrege”, sekundarnu rešetku koja se nalazi niže na odbojniku i dva velika usisnika sa svake njegove strane. Ove špijunske snimke sugerišu da će osvježeni X5 M imati isti broj rešetki i usisnika zraka, ali će se njihov oblik promijeniti. Zasigurno prednja rešetka neće rasti u veličini baš poput trenutnih M3 i M4. Očekuje se i nova prednja svjetla, a zanimljivo je da BMW nije postavio nikakvu kamuflažu na zadnji dio prototipa.

BMW će unijeti brojne izmjene u putničku kabinu. Glavna promjena bit će uključivanje samostojeće digitalne skupine instrumenata i ekrana za zabavu i informaciju, kao što je napravljeno kod električnog iX modela. Ostatak unutrašnjosti vjerovatno će ostati uglavnom netaknut.

Osvježeni BMW X5 M zadržat će 4,4-litreni V8 motor s dva turbopunjača, možda uz malo dodatne snage. Trenutni model ima 600 KS i 750 Nm, dok najjači X5 M Competition raspolaže s 617 KS.

Kategorije: Vijesti