Polovan Kia Ceed najbolje zadržava vrijednost u svojoj klasi po ocjeni kompanije Bähr & Fess

Polovan Kia Ceed najbolje zadržava vrijednost u svojoj klasi po ocjeni kompanije Bähr & Fess

Kia Ceed je po mišljenju priznate njemačke kompanije za tržišna istraživanja Bähr & Fess ocijenjen kao ‘velikan preostale vrijednosti 2025. godine.’

Posebne pohvale su dobila još 2 modela Kije – Stonic, koji je završio kao drugoplasirani u kategoriji malih sportskih terenaca, te Picanto, koji se plasirao na 3. mjesto u vrlo konkurentskoj klasi malih automobila.

Ovo značajno priznanje od strane nezavisnog, globalno priznatog preduzeća naglašava vrijednost vozila Kia i pravilnost puta kojim korača ovaj brend kako bi kupcima svojih vozila smanjio troškove vlasništva.

Model Ceed se na prvo mjesto u razredu kompaktnih vozila plasirao s motorom 1.0 T-GDI sa 100 konjskih snaga. Stručnjaci iz Bähr & Fess ocjenjuju da će četiri godine nakon kupovine novo vozilo izgubiti 8.379 EUR* i zadržati 48,5 % vrijednosti i time pobijediti konkurenciju iz Škode (Scala) i Volkswagena (Golf).

Kia Stonic 1.2 (84 KS) će po procjeni do 2025. godine izgubiti 7.909 EUR* i zadržati 52,5 % vrijednosti novog vozila. Picanto 1.0 (67 KS), koji je zaslužio poseban pomen, trebao bi do 2025. izgubiti 5.536 EUR*, dok će zadržati 48,5 % vrijednosti novog vozila.

Stručnjaci iz Bähr & Fess procjenjuju apsolutnu i relativnu otkupnu vrijednost svakog vozila kod daljnje prodaje za četiri godine. Procjene Bähr & Fess se temelje na podacima finansijskih institucija i organizacija, koje djeluju u automobilskom sektoru, uključujući i glavne banke i leasing kuće. Rezultate je objavilo online izdanje njemačkog medija Focus** (Focus Online).

“Ovaj zbir nepristranih i vrlo respektabilnih prognoza pokazuje da Kia strankama nudi visoku vrijednost kroz čitav životni ciklus vozila, što znači da smo na pravom putu kreiranja putničkih vozila koja će i dalje zadovoljavati različite potrebe tržišta,” rekao je Jason Jeong, predsjednik Kia Europe.

Kategorije: Vijesti