CITROËN AMI – 100 % električna mobilnost dostupna svima

CITROËN AMI100 % električna mobilnost dostupna svima

Već 100 godina CITROËN dokazuje svoju smjelost i kreativnost u nastojanju da svima omogući pristup mobilnosti. Uoči svog 101. rođendana Marka preduzima veliki korak i predstavlja Ami – 100 % ëlectric, nastavak ideje koja je započela konceptnim vozilom AMI ONE Concept.

Marka CITROËN, koja već preko sto godina stvara nekonvencionalna vozila koja potom postaju kultna, u 2020. godini predstavlja Ami – 100% ëlectric kojim želi gradsku mobilnost učiniti dostupnom svima.

U centru bogate tradicije marke CITROËN nalazi se inovativnost koja se odlikuje neočekivanim i odvažnim rješenjima u pogledu proizvoda i usluga inspirisanih potrebama najvećeg broja kupaca.

Ovo vozilo izravni je nasljednik vozila AMI ONE Concept predstavljenog na Ženevskom salonu u martu 2019., a zbog vrlo velikog interesa koji je pobudio taj konceptni automobil, projekt Ami realiziran je nepunih godinu dana kasnije.

Ami je konkretan odgovor na nova očekivanja u pogledu mobilnosti za kratke vožnje: jednostavniji pristup centru grada, sredstva mikromobilnosti prilagođena svima, zamjenska rješenja za romobile, bicikle, skutere, javni prijevoz, rješenja dostupna po prihvatljivim cijenama, novi načini potrošnje prilagođeni digitalnoj tehnologiji…

U svijetu mobilnosti ne postoji vozilo koje bi se moglo usporediti s vozilom Ami – 100 % ëlectric. CITROËN ovime predstavlja iskustvo uistinu revolucionarne mobilnosti, što je nastalo kao rezultat želje da mobilnost postane dostupna i jednostavna za sve.

Citroën nudi 100 % električnu mobilnost svima zahvaljujući vozilu Ami, iznimno kompaktnom četverociklu koji je okretan, siguran i vrlo poseban, a mogu ga voziti već i osobe s navršenih 14 godina (u Francuskoj). To inovativno rješenje nije ograničeno na samu svrhu, nego nudi i brojne prednosti koje nadilaze okvir koji je uobičajen za vozila: vrlo konkurentne opcije „po vašoj mjeri” prilagođene različitim upotrebama, 100 % digitalno putovanje i jedinstvene načine distribucije.

Naručivanje će biti moguće od 30. marta ove godine za područje Francuske, a nekoliko mjeseci kasnije  i u Španjolskoj, Italiji, Belgiji, Portugalu i Njemačkoj. Prve isporuke privatnim kupcima predviđene su za lipanj za područje Francuske. Dijeljenje vozila Ami za širu će publiku započeti u proljeće u Parizu, a odnosit će se na vozila koja na sebi imaju logotip aplikacije „Free2Move”.

Tehničke karakteristike vozila ami

Duljina: 2,40 m
Širina: 1,39 m (bez osvrtnih zrcala)
Visina: 1,52 m
Promjer kruga okretanja između zida: 7,20 m
Težina bez baterije < 425 kg
Ukupna težina s baterijom: 485 kg
Baterija: 5,5 kWh

Kategorije: Koncepti, Vijesti