Citroën Jumpy „La Poste” ima čast biti 2.500.000 vozilo proizvedeno u tvornici Sevelnord

Citroen Jumpy La Poste

Citroën Jumpy „La Poste” ima čast biti 2.500.000 vozilo proizvedeno u tvornici Sevelnord

Tvornica Sevelnord grupe PSA Peugeot CITROËN danas slavi 2.500.000 sastavljenih vozila.  Tom je prigodom Marka predala ključeve automobila Citroën JUMPY , nezaobilaznog modela svoje gospodarske game, podružnici francuske pošte VEHIPOSTE. VEHIPOSTE je već gotovo 10 godina vjeran marki CITROËN. Za tu poštansku grupu u posljednjih 5 godina proizvedeno je gotovo 25.000 vozila.

Tvornica Sevelnord je povodom 2 500 000. proizvedenog vozila predala ključeve automobila Citroën JUMPY društvu VEHIPOSTE, koje marka CITROËN već gotovo deset godina opskrbljuje vozilima. Predaja tog automobila sastavni je dio ugovora koji su sklopili o isporuci 1.200 vozila u dvije godine.

Ova saradnja prikaz je spremnosti marke CITROËN da se prilagodi specifičnim zahtjevima svojih klijenata. Nakon što su ispunili sva očekivanja društva LA POSTE, inženjeri iz tvornice Sevelnord razvili su dvije vrste vozila za vozni park podružnice VEHIPOSTE u suradnji s grupom Faurecia: takozvana “ostakljena” vozila za prijevoz pisama i takozvana “limena” vozila za prijevoz pošiljaka.

Sjedištima kojim su opremljena ta vozila razvili su i industrijalizirali timovi grupe PSA Peugeot Citroën kako bi odgovorili na posebne ergonomske zahtjeve društva LA POSTE.

Osim što su osmislili ta nova posebna sjedišta, na vozilima namijenjenim za VEHIPOSTE izveli su i 11 prilagodbi, poput ograničenja brzine na 110 km/h, ugrađivanja modula za ekološku vožnju i sistema za utvrđivanje zemljopisnog položaja u ostakljene izvedbe te postavljanja posebnih šarke za vrata.

Citroën JUMPY, proizveden u više od 530.000 primjeraka otkada je lansiran 1995., ergonomsko je privredno vozilo optimalno po svojim teretnim mogućnostima. Poštansku je grupu zaveo svojom modularnošću, udobnošću vožnje i ugodnom kabinom. Taj robustan model kojim se lako upravlja savršeno je prilagođen posebnim potrebama poštanske isporuke. Priznat zbog svoje dinamičnosti i svestranosti, prilagođava se svim situacijama zahvaljujući teretnom prostoru od 7 m3, brojnim sistemima za pomoć u vožnji i lakšim rukovanjem tereta zahvaljujući kliznim bočnim vratima i stražnjima vrata koja se mogu otvoriti za 180°. S više od 3 500 registriranih privrednih vozila već krajem maja 2015., prodaja modela Citroën JUMPY od prošle je godine u porastu.