Citroen Wild Rubis: Dragulj DS linije

Citroen WILD RUBIS

Citroen Wild Rubis: Dragulj DS linije

Konceptno vozilo DS linije WILD RUBIS danas se otkriva javnosti… samo nekoliko dana prije nego što će biti izložen na Salonu automobila u Šangaju i nakon prve diskretne pojave u Francuskoj, u dvorcu Cheval Blanc, jednom od najprestižnijih vinogradarskih područja u općini Saint-Emilion, te na impresivnim i divljim cestama regije Tarn, u samoj blizini veličanstvenog mosta Millau, gdje je događaj zabilježen na fotografijama i filmovima.

Nakon modela DS3, DS4, DS5 i konceptnog vozila NUMÉRO 9, konceptno vozilo WILD RUBIS novi je izražaj DS linije. Usvojivši jedinstven i prepoznatljiv stil, koji se uz profinjenost i iznimnu završnu obradu odlikuje i maštovitošću te emotivnošću, on oplemenjuje DNA te linije. Koncept WILD RUBIS nagovještava budući SUV DS linije.

Ta nova, jedinstvena i očaravajuća interpretacija SUV-a nenametljivo spaja snagu i profinjenost. Snažan i potvrđen spoj kvalitete ostaje dosljedan tijekom povijesti DS linije: bunt, neukrotivost, ali i težnja za perfekcijom i profinjenošću. Istinski dragulj obdaren hipnotičkim pogledom. Osmišljen upravo za hibridnu tehnologiju plug-in, koncept WILD RUBIS diči se tehnološkim inovacijama koje će se moći doživjeti i otkriti u Šangaju, prigodom njegova izlaganja na salonu.

IZRAZ LUKSUZA NA FRANCUSKI NAČIN

Osmišljeno u Parizu, prijestolnici mode i nakita, konceptno vozilo WILD RUBIS novi je izražaj DS linije. Njegova dosad neviđena silueta objedinjuje snažne linije SUV-a s profinjenim crtama DS linije.

Dugačka 4,7 m, široka 1,95 m i visoka 1,59 m, posljednja kreacija Marke raspolaže izvanrednim međuosovinskim razmakom od 2,9 m. Velikodušne dimenzije ulijevaju osjećaj moći i snage, pobuđuju želju da u njega sjednete, a odgovaraju i stvarnim potrebama kupaca za performansama i polivalentnošću modela visoke klase. Na svojim 21-inčnim kotačima, postavljenim na 4 kuta vozila, u vožnji nudi nevjerojatan doživljaj.

Buntovan je i neukrotiv, no istodobno teži perfekciji i profinjenosti. Njegova je moć u kontrastu sa senzualnim linijama i zavodljivim detaljima. Toj novoj plemenitoj silueti u prilog ide jedinstven bočni kromirani potpis: krovni nosači vizualno ističu uzdignuće i pridonose osjećaju moći i snage. Krovni nosači uranjaju u karoseriju, prateći oblik stražnjeg blatobrana.

HIPNOTIČKI POGLED

WILD RUBIS oplemenjuje novi identitet koji je ranije najavilo konceptno vozilo NUMÉRO 9. Prednji mu je dio karakterističan zbog maske naglašene trodimenzionalnom obradom. Maska se diči amblemom DS istaknutim svjetlom linijom.

Prednja maska se zatim stapa sa svjetlima sa svjetlećim diodama. Ova jedinstvena svjetla, načinjena od triju pomičnih svjetlosnih modula, okružena su pomičnim pokazivačima smjera na donjem dijelu i osebujnim svjetlosnim potpisom na krajevima. Taj istinski dragulj daje konceptnom vozilu WILD RUBIS prodoran, hipnotički i jedinstven pogled.

POTPUNO NOV POTPIS

Straga se prvi put mogu vidjeti svjetla ugrađena u podižuća vrata. Poput dragulja, stakla stražnjih svjetala obrubljena su kromom, ističući tako svjetlosni potpis. U težnji za savršenstvom, profinjena igra svjetlosti na DS logotipu stvara osjećaj dubine. Umjetničkih obrisa, odižuća su vrata s donje strane ocrtana kromiranom linijom, uklapajući tako dvostruku ispušnu cijev.

ISTINSKA BIT DS LINIJE

Razrađeno do najsitnijih detalja, konceptno vozilo WILD RUBIS na najljepši mogući način utjelovljuje nasljeđe DS iz 1955. godine i profinjenost DS linije. U ovom su konceptnom vozilu objedinjena prepoznatljiva obilježja DS linije. Među najistaknutijima su kromirani bočni potpis, raznoliko oblikovani metalni detalji, svjetlosni potpis sprijeda i straga te obrada plemenitih metala, što se vidi na graviranim naplatcima koji predstavljaju pravo zlatarsko remek-djelo, pažljivo urezan DS logotip koji iščezava prema sredini kotača, omogućavajući boji s efektom teksture da dođe do izražaja. Naposljetku, poput dragulja u kutijici, njegova stražnja svjetla ukrašena su kromiranim DS logotipom u zaobljenom crnom DS okviru. Prvi su put najavljena s modelom DS3 Cabrio.

Kroz izričaj boja i materijala, konceptni automobil WILD RUBIS iskazao se kao neukrotiv i profinjen. Njegova crvena karoserija boje rubina mijenja se ovisno o jačini svjetlosti, čime više ili manje dolaze do izražaja njegove umjetnički oblikovane forme. Ta raskošna boja upotpunjuje paletu boja DS linije, koja se odlikuje jarkim i prepoznatljivim bojama.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Dimenzije: dužina: 4,70 m, širina: 1,95 m, visina: 1,59 m, međuosovinski razmak: 2,9 m

Gume: 255/40 R21

Kategorije: Vijesti