Aplikacija ‘Go Electric’ sa obogaćenom stvarnošću za lakše upoznavanje električnih vozila Kia

Aplikacija ‘Go Electric’ sa obogaćenom stvarnošću za lakše upoznavanje električnih vozila Kia

Kia Motors Europe nedavno je lansirala novu aplikaciju ‘Go Electric’.

Ova aplikacija strankama objašnjava sve o kupovini plug-in hibrida i  Kijinih električnih vozila (EV). Nova aplikacija odgovara na pitanja koja brinu brojne vozače u vezi s novim EV-ovima, kao što su npr. kako djeluju pojedini pogoni, kako se razlikuje vozačko iskustvo i kako se pune.

Obogaćena realnost pruža vizualizaciju i upoznavanje električnih vozila Kia u realnom svijetu

Prva varijanta aplikacije Go Electric fokusirana je na popularnog potpuno električnog crossovera e-Niro. Vozačima omogućava da upoznaju njegove brojne funkcije i tehnologije vozila, a osim toga mogu mnogo naučiti o performansama baterija ovog Kijinog najprodavanijeg električnog vozila.

Aplikacija korisnicima nudi i da personaliziraju svog idealnog e-Nira i u obogaćenoj stvarnosti (AR, augmented reality) vizualiziraju vozilo – u svojoj omiljenoj boji – pomoću kamere pametnog telefona ili tableta. AR vizualizator korisnicima omogućava da vide vozilo u okruženju u realnom svijetu, s miješanom stvarnošću (MR – mixed reality) se u trenu pojavljuje na autu, što korisnicima pruža dodatne informacije o određenim specifikama vozila.

Aplikaciju Go Electric će upotrebljavati i zaposleni u Kijinim zastupništvima, koji će strankama objašnjavati sve o rastućoj gami svojih električnih vozila. Aplikacija je pogotovo primjerena u današnjem vremenu korone, jer strankama pruža upoznavanje djelovanja električnih vozila u komforu svog doma.

Besplatan prenos aplikacije koja djeluje na iOS i Android mobilnim uređajima

Aplikacija djeluje na iOS i Androidnih mobilnim uređajima. Kia će aplikaciju redovno osvježavati sa svojim budućim EV-ovima, hibridima i plug-in hibridima iz svoje evropske ponude. Aplikacija je trenutno raspoloživa na engleskom jeziku, a uskoro je možemo očekivati i u drugim jezicima.

Prenos Kijine aplikacije Go Electric je besplatan i dostupan na donjim linkovima:
•    Apple App Store
•    Google Play Store

Kategorije: Vijesti