Volkswagen preskače ovogodišnji sajam automobila u Parizu

Volkswagen preskače ovogodišnji sajam automobila u Parizu

Na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu koji je jedan od tri najveća sajma automobila u Evropi, neće biti Volkswagena.

Pariški sajam automobila održava se svake dvije godine, naizmjenično sa frankfurtskim sajmom automobila. Ove godine sajam će biti siromašniji u svojoj ponudi jer na njemu neće izlagati najveći evropski proizvođač automobila.

Volkswagen je na prošlom sajmu automobila u Parizu predstavio svoj kompaktni električni model pod oznakom I.D. te najavio električnu revoluciju. Umjesto pojavljivanja na sajmu automobila u Parizu Volkswagen napraviti nekoliko individualnih prezentacija na kojim će predstaviti svoje nove modele.

Za razliku od Volkswagena, drugi brendovi koji se nalaze unutar velike grupacije pojavit će se na pariškom sajmu automobila. Ako ne dođe do promjena, Volkswagen će biti osmi proizvođač automobila koji preskače sajam automobila u Parizu 2018. Već prije njega učešće su otkazali Ford, Infiniti, Mitsubishi, Nissan, Opel, Volvo i Mazda.

Svoje prisustvo još nisu potvrdili FIAT Chrysler Automobiles (FCA), a listu onih koji će se pojaviti čine Citroën, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Peugeot, Renault, Smart, Suzuki i Toyota.

Kategorije: Vijesti