JD Power Škoda

ŠKODA vozila osvojila prva dva mjesta u JD Power istraživanju

JD POWER _KODA

Škodina reputacija za pouzdan i svestran automobil, vrijednost za novac i izvanredna briga za kupce dodatno je potvrđena sa nizom nagrada od strane  renomiranog portala za istraživanje zadovoljstva kupaca „ JD Power survey“.

 Milton Keynes, 29. maj 2013 – Superb je proglašen najboljim automobilom u Velikoj Britaniji – prošle godine zauzimao je četvrto mjesto – dok je Yeti je bio odmah iza, zauzimajući drugo mjesto. Oba modela osvojila su prva mjesta u svojim klasama pomažući da ŠKODA dospije na četvrto mjesto u kategoriji  “najbolji brend „.

Sudeći  po hiljadama vlasnika automobila koji žive sa svojim vozilima iz dana u dan, JD Power je jedan od najutjecajnijih i željno očekivanih izvještaja u Britaniji. Puni rezultati su objavljeni u junskom izdanju „WhatCar?“ magazina. Chas Hallett, „WhatCar?“ glavni i odgovorni urednik, izjavio je: “ŠKODA i dalje osvoja fanove. Vlasnici su realno ocijenili svoje automobile i ŠKODA mrežu . Brend naporno radi i to se očigledno primjeti . “


ŠKODA Yeti – Best Compact SUV

Urednički tim „WhatCar? „ istaknuo je  da su vlasnici Yeti-a prijavili ugodno iskustvo vožnje, uz suspenzije koje fantastično  i  diskretno upijaju sve neravnine na cesti.  Upravljanje vozilom  je ocijenjeno najboljim u klasi, a vlasnici su bili oduševljeni laganim i preciznim promjenama brzina dok su uživali u ubrzanjima sa mirnim radom motora.


Škoda Superb – Best Family Car / Compact Executive

Kupci su ocijenili  Superb najboljim u klasi , uzimajući u obzir prostor i udobnost na zadnjim sjedištima. Najviše oduševljenja ipak je dobio velikodušni prtljažni prostor. Oni vole  činjenicu da je jednostavan za upotrebu  zbog „TwinDoor“ stražnjih vrata, koja se mogu otvoriti kao kod klasičnog sedan vozila ili kompletno kao peta vrata.

Alasdair Stewart, Brand Manager  ŠKODA UK, izjavio je: “JD Power je sve o zadovoljstvu kupca i za Superb i Yeti osvojiti  prve dvije pozicije  je fantastičan uspjeh. To je dokaz da je ŠKODA inovativno razmišljanje, kvalitet, kao i izvanredna usluga koju nude naše kuće”.

Kategorije: Vijesti