Kia Motors i Rafa Nadal već 15 godina zajedno na vrhu

Kia Motors i Rafa Nadal već 15 godina zajedno na vrhu

Kompanija Kia Motors i Rafael Nadal ove godine obilježavaju 15 godina partnerstva.

Teniska superzvijezda je Kijin ambasador za špansko tržište postao 2004. godine kao 17-godišnjak i na početku karijere, koja je već sada jedna od najimpozantnijih u istoriji tenisa. Partnerstvo je 2006. produbljeno kada je Španac postao globalni ambasador brenda Kia.

Kia i Nadal su odrasli i razvijali se zajedno

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, kaže: “U zadnjih 15 godina su Kia i Rafa Nadal razvijali pobjedničko partnerstvo koje se temelji na strasti, mukotrpnom radu i premašilo je sva očekivanja. Rafa je odigrao važnu ulogu u povećavanju shvatanja brenda Kia, ne samo u Evropi nego i u većem dijelu svijeta. Kada je procvjetala njegova karijera i Kia je postala jedan od glavnih igrača u automobilskom sektoru.”

Nadal se pojavljivao u Kijinim brojnim reklamnim kampanjama i iskazao kao neosporni prvak. Njegova pojava, koja se održava kroz veliku dozu samouvjerenosti i poimanja brenda Kia na evropskom tržištu, uveliko je doprinijela tome da je Kia globalno postala jedan od najprepoznatljivijih i najpoželjnijih brendova.

Tokom svih ovih godina je Nadal izgradio reputaciju najuspješnijeg španskog tenisera u istoriji – i jednog od najvećih u istoriji svjetskog tenisa. Ove godine Nadal je osvojio svoj 12. Roland Garros i 18. turnir za grand slam i tako ostvario najviše pobjeda na šljaci u istoriji tenisa. Tokom ove saradnje s Rafom Kia Motors je od samog početka aktivno djelovala u fondaciji Rafa Nadal Foundation, podržavala njegovu akademiju (Rafa Nadal Academy) i njegov omladinski turnir.

Od svih dugogodišnjih partnerstava koje ima Kia s brojnim sportistima i organizacijama upravo je Rafa Nadal najvažniji i najzaslužniji za jačanje imidža Kije širom svijeta. Kia je i pokrovitelj teniskog grand slama Australian Open i fudbalske lige UEFA Europa League, najmasovnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Kategorije: Vijesti