Kia u Evropi s 3 miliona vozila sa 7-godišnjom garancijom

Kia u Evropi s 3 miliona vozila sa 7-godišnjom garancijom

Kia Motors Europe je s prodatih tri miliona vozila u Evropi dostigla novu prekretnicu u prodaji vozila s najdužom evropskom garancijom.

7-godišnja garancija na motor i mjenjač od 2006. godine s prvom generacijom cee’da; garancija na čitavo vozilo (tzv. ‘od branika do branika’) od 2010.
Kia je 2006. godine prilikom lansiranja prve generacije cee’da ponudila 7-godišnju garanciju na motor i mjenjač, koju je 2010. raširila na čitavo vozilo (t.i.‘od branika do branika’). Od tada ova jedinstvena garancija obuhvata cijelu ponudu modela i važi za sve nove Kije, kupljene u Evropi.

U Kiji ocijenjuju da su do danas njihovi kupci prešli 158 milijardi kilometara sa 7-godišnjom garancijom

Od 2010. Kia ocijenjuje da su njihovi evropski kupci s vozilima sa 7-godišnjom garancijom prešli više od 158 milijardi kilometara*, što je jednako kao kad bi Zemlju oko ekvatora prešli 4 miliona puta.

7-godišnja garancija (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja kilometraže) za svaku novu Kiju, prodatu u Evropi

Kijina izdašna garancija pokriva nedostatke u izradi i materijalima do sedam godina ili 150.000 kilometara – prve tri godine bez ograničenja broja pređenih kilometara. To je još uvijek najduža garancija, koju pruža bilo koji proizvođač automobila u Evropi i strankama pruža mir u duši, koji proizlazi iz Kijinih visokih standarda kvaliteta. Garancije je u cjelosti prenosiva na narednog vlasnika vozila.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Naša 7-godišnja garancija pokazuje našu uvjerenost u kvalitet vozila, koja proizvodimo, te našim evropskim strankama ulijeva povjerenje da kupuju visokokvalitetna vozila. Marka Kia je postala sinonim za kvalitet i pouzdanost, a upravo kvalitet je prvo, što ljudima pada na pamet, kada pomisle na Kiju. Ove godine u Evropi očekujemo da ćemo prodati više od 500.000 vozila Kia, a među tim kupcima je mnogo takvih, koji obraćaju pažnju na činjenicu da će njihovo vozilo imati Kijinu fabričku garanciju sve do 2025. godine”

Kijina izdašna garancija i predanost kvalitetu se temelji na zahtjevnim testovima izdržljivosti i visokim proizvodnim standardima za sve svoje modele. Razvoj svakog pojedinačnog modela obuhvata milione kilometara testiranja prije početka serijske proizvodnje, a vozila su izložena brojnim testovima u zahtjevnim vremenskim uslovima i na svim voznim površinama – Bliskom istoku, Evropi, Aziji te Sjevernoj i Južnoj Americi.

Kategorije: Vijesti