Mercedes S-Klasa donosi nadogradnju dizajna i tehnologije

Mercedes-Benz S 500

Mercedes S-Klasa donosi nadogradnju dizajna i tehnologije

Danas tržištem haraju crossover i SUV vozila, ali još uvijek ima dovoljno prostora za luksuzne limuzine kao što je Mercedes S-klasa koja uskoro stiže u novom izdanju.

Mercedes planira temeljno nadograditi svoju S-Klasu za modelsku 2021. godinu. Bezbroj špijunskih fotografija, koje datiraju iz 2017. godine, pokazale su limuzinu u različitim fazama razvoja. Čak i najnovije slike još uvijek pokazuju velik dio automobila skrivenog pod kamuflažom.

Mercedes-Benz S

Mercedes neće otkriti novu S-klasu do sljedeće godine, ali do tada možemo vidjeti kako bi limuzina mogla izgledati kad stigne zahvaljujući Kolesa.ru.

S-klasa nove generacije nije potpuna evolucija dizajna. Prikaz S-klase predstavlja većinu onoga što je skriveno ispod kamuflaže, pokazujući novi dizajn prednjih svjetala, izmijenjeni oblik rešetke hladnjaka, novi odbojnik.

Mercedes-Benz S 500

S bočne strane, renderi prikazuju jednostavni dizajn sa ručkama za otvaranja vrata koje je Mercedes pokušao sakriti, ali nije uspio. Na zadnjoj strani vidljiva su nova svjetla koja se dizajnerski naslanjaju na aktuelni CLS model. Hromirana lajsna proteže se između zadnjih svjetala što je postao neizostavni dizajnerski detalj kod premium marki.

Nova Mercedes S-klasa trebala bi imati bogatu pogonsku paletu koju bi trebali činiti V6 i V8 motore, ali i hibridni pogonski sklopovi na kojim će biti poseban fokus. Postoji mogućnost da se u ponudi nađe i potpuno električna verzija.

Mercedes-Benz S 500

Kategorije: Vijesti