Nova Škoda Octavia bit će predstavljena na sajmu u Frankfurtu!

Skoda Octavia

Nova Škoda Octavia bit će predstavljena na sajmu u Frankfurtu!

Škoda za jesen ove godine priprema novu generaciju Octavije.

Škoda je pred kraj 2018. godine predstavila model Scala sa kojim je i zvanično zamijenila model Rapid. Ono što ljubitelji Škode posebno iščekuju jeste nova Octavia, a prema posljednjim informacijama ona stiže na jesen ove godine na sajam automobila u Frankfurtu.

Nova Škoda Octavia IV bit će još prostranija od aktuelne generacije, pa bi tako trebala biti najprostraniji automobil u klasi. U odnosu na aktuelni model trebala bi imati veće međuosovinsko rastojanje.

Očekuje se bolji kvalitet materijala u unutrašnjosti, bogatija oprema, digitalna instrument tabla, posljednje generacije infotamient sistema čij ekrani će biti od 6,5 do 9,2 inča kao i veliki broj sistema pomoći za vožnju.

Octavia

Nova Octavia bit će na MQB platformi, a za pokretanje koristit će benzinsku i dizelsku paletu motora. Bazni model trebao bi biti 1.0 litreni TSI trocilindraš sa 115 KS, a u ponudi će biti i 1.5 litreni TSI ACT motor sa 150 KS.

Dizelsku ponudu činit će 1.6 litreni TDI motor sa 115 KS, dok će snažniju izvedbu činiti 2.0 litreni TDI motor sa 150 i 190 KS. Očekuje se i plug-in hibridna izvedba koja bi trebala stići nešto kasnije.

<p>Pored nove Octavije Škoda bi tokom ove godine trebala predstaviti i svoj najmanji SUV model pod imenom Koamiq.

Kategorije: Vijesti