Novi Audi A3 snimljen tokom testiranja

Novi Audi A3 snimljen tokom testiranja

Novi Audi A3 bit će također napravljen na MQB platformi, a za razliku od aktuelnog modela, bit će ponuđen samo u izvedbi sa pet vrata.

Kao i ostali novi Audi modeli pratit će aktuelni dizajnerski pravac, a najveću sličnost imat će sa već predstavljenim Q3 modelom. Odlikovat će ga velika Singleframe maska, opciona matrix LED glavna svjetla, dok će na bočnim stranama imati duboko izlomljene linije.

Unutrašnjost novog A3 modela trebala biti biti nešto veća od aktuelnog modela, a izgledom bi trebala najviše sličiti novom Q3 modelu. Očekuje se virtuelni kokpit, kao i veliki ekran osjetljivi na dodir MMI sistema, bežično punjenje telefona, Android Auto i Apple CarPlay, 680 Watani Bang & Olufsen zvučni sistem i veliki broj mogućnosti prilagodbe.

Kada su u pitanju mehaničke promjene, novi Audi A3 imat će poboljšani sistem upravljanja i ovjes, te brojne sisteme pomoći za vozača. Motornu paletu činit će novi 1,5 litreni i 2,0 litreni benzinski TFSI motori sa snagom od 150 do 230 KS. Dizelsku ponudu činit će poznati 1,6 litreni i 2,0 litreni TDI motori s rasponom snage od 115 do 190 KS.

Snaga će se prenositi na prednje točkove, a opciono će biti dostupan pogon na sve točkove. Mjenjački sklopovi ostaju ne promijenjeni, što znači da će u ponudi biti ručni i automatski S Tronic mjenjači. Nešto kasnije očekuje se predstavljanje E-tron hibridne verzije, te sportskih S3 i RS3 verzija.

Kategorije: Vijesti