Novi Peugeot 308 stigao na bh. tržište – Tehnološka ofenziva

Novi Peugeot 308 stigao na bh. tržište – Tehnološka ofenziva

Peugeot je zvanično predstavio novi 308 na bh. tržištu koji je dobio nove mehaničke i tehnološke sklopove.

Peugeot je počeo sa drugim dijelom priče svog najprodavanijeg modela, koji je od lansiranja do danas proizveden već u više od 760.000 primjeraka. Novi Peugeot 308 je predstavnik najnovije sage, čiji motiv je neprestana težnja ka izvrsnosti.

Potpuno novi Peugeot 308 je sa svojim najnovijim tehnologijama, koje su spojene u novoj izvedbi sa još izražajnim slogovnim potezima, jedan od glavnih graničnika u prodoru marke Peugeot na tržište vozila višeg cjenovnog razreda.

Napredna ponuda funkcija za uspostavljanje veze, koje su odlučno usmjerene u budućnost, od sada je još bogatija zahvaljujući sistemu Mirror Screen. Naime, ugrađeni telematski sistem je dobio ekran s kapacitativnom tehnologijom i povezivom 3D navigacijom.

Novi Peugeot 308 je opremljen svim sistemima za pomoć u vožnji koji su nedavno bili predstavljeni s novim sportskim terenskim vozilima, Peugeotom 3008 i Peugeotom 5008. Sa ovim novim sistemima se više nego očito svrstava među najkonkurentnije modele na tržištu.

Za novog Peugeota 308 je od sada dostupna ponuda pogonskih sklopova kakvih do sada u njegovom segmentu još nije bilo. Novi 8-stepeni automatski mjenjač, koji se ugrađuje zajedno s dizelskim motorom BlueHDi 180 S&S, i inovativni dizelski motor BlueHDi 130 S&S, koji uveličavaju vozne karakteristike novog Peugeota 308.

Sa svojim efikasnim novim motorima Peugeot prijevremeno ispunjava zahtjeve emisijskog standarda Euro 6, sa novim sistemima protiv zagađivanja za benzinske i za dizelske motore.

Cijena osnovnog benzinskog modela počinje od 28.491 KM i dolazi do najopremljenijeg dizelskog GT line modela sa cijenom od 44.811 KM

Kategorije: Vijesti