Škoda Karoq osvaja Zlatni volan 2017.

Škoda Karoq osvaja Zlatni volan 2017.

Novine “Bild am Sonntag” i automobilski časopis “Auto Bild” nagradili su novi Škoda Karoq Zlatnim volanom 2017.

Čitatelji iz više od 20 evropskih zemalja svojim su glasom Karoq odveli u finale u kategoriji malih SUV vozila. Nakon zahtjevnih testnih vožnji žiri stručnjaka pobjednikom je proglasio novi model marke Škoda.

“Zadovoljan sam dobrim reakcijama publike na najmlađeg člana naše palete modela vozila. Zlatni volan pokazuje da sa modelom Karoq trenutno nudimo najatraktivniji paket u klasi kompaktnih SUV vozila”, govori Christian Strube, član uprave marke Škoda Auto zadužen za tehnički razvoj. “Karoq postavlja nova mjerila u velikom broju segmenata. S njime dosljedno nastavljamo našu uspješnu SUV ofenzivu”, nastavlja Strube.

Zlatni volan jedna je od najpoželjnijih automobilskih nagrada Evrope. U ovoj se godini moglo birati među 42 ponuđena modela koja su bila podijeljena u kategorije malih i kompaktnih vozila, malih SUV vozila, velikih SUV vozila, srednju i višu klasu te sportska vozila.

Škoda Karoq nastupio je u kategoriji malih SUV vozila – sa dvanaest nominiranih vozila bila je to skupina koja je imala najviše kandidata. Najprije su čitatelji časopisa Auto Bild, novina Bild am Sonntag i partnerskih novina u više od 20 evropskih zemalja odredili četiri favorita u svakoj klasi vozila. Uz zahtjevne testne vožnje u gradu Balocco na sjeveru Italije oni su se morali suočiti sa 53-članim žirijem stručnjaka sastavljenim od vozača utrka, tehničara, poznatih osoba, dizajnera i glavnih urednika vodećih europskih automobilskih magazina.

Kao što je tipično za vozila marke Škoda, i model Karoq oduševio je članove žirija kvalitetama kao što su udobnost i prostornost. Žiri je također dodijelio bodove i u segmentu povezivosti – Karoq oduševljava infotainment sustavima najnovije generacije kojima se može rukovati preko kapacitivnog dodirnog ekrana. Pored toga, Karoq kao prvi model marke Škoda nudi digitalnu instrumentnu ploču sa mogućnošću individualnog programiranja. Zahvaljujući LTE modulu i Wi-Fi hotspotu putnici u modelu Škoda Karoq ‘uvijek su online’. Osim toga kompaktni SUV  impresionirao je ispitivače svojim snažnim pogonom i dobro usklađenim voznim postrojem.

Kategorije: Vijesti