Opel primio već 30 000 narudžbi za novu Astru

Opel Astra ST 2015

Opel primio već 30 000 narudžbi za novu Astru

Za Opel je ovogodišnji 66. međunarodni sajam automobila u Frankfurtu počeo rano danas, svjetskom premijerom nove generacije Astre. Time se obilježava i početak novog doba za tvrtku.

„Naša nova Astra najbolji je Opel koji smo ikad napravili i na razne načine predstavlja pravi kvantni skok za Opel“, rekao je glavni izvršni direktor Opel grupe dr. Karl-Thomas Neumann u svojem otvornom obraćanju posjetiteljima na službenoj konferenciji za medije na štandu Galaksija Astra.

„Cijeli je tim s novom Astrom obavio izvanredan posao. To je još jedno poglavlje u našoj povratničkoj priči.“ Jedanaesta generacija Opelova automobila iz kompaktne klase lakša je, agilnija i učinkovitija nego ikad prije, ali i dolazi sa značajkama koje su dosad bile rezervirane samo za više segmente. Nakon predstavljanja peterovratne Astre glavnom izvršnom direktoru Opel grupe pridružila se na pozornici Opelova štanda D09 koji se prostire na više od 3300 četvornih metara paviljona 8.0 glavna izvršna direktorica GM-a Mary Barra radi predstavljanja Astre Sports Tourer. Do danas je zaprimljeno oko 30 000 narudžbi, pa je ovaj automobil već sada uspješan premda će službeno biti tržišno predstavljena tek 10. listopada.

Glavna izvršna direktorica GM-a Mary Barra: ubrzavanje ofenzive proizvoda i novi model s vrha ponude

Glavna izvršna direktorica General Motorsa Mary Barra najavila je vrlo važne vijesti vezane uz europsku ofenzivu proizvoda i modela. “Ubrzat ćemo ofenzivu proizvoda u Opelu/Vauxhallu: od 2016. do 2020. namjeravamo predstaviti 29 novih vozila uključujući električno vozilo i drugi model s vrha ponude uz Insigniju. Posve novi SUV proizvodit će se u Rüsselsheimu do kraja desetljeća i predstavljat će dodatni tehnološki naboj robnoj marki.“ Cilj za budućnost jasno je definiran: Opel/Vauxhall čvrsto je odlučio do 2022. postati drugi najveći proizvođač automobila na europskom tržištu nakon što je prošlu godinu završio na trećem mjestu.

Jedna od ključnih tehnologija koje se naziru u budućnosti jest autonomna vožnja – nešto na čemu GM i Opel agresivno rade. „U sljedećih 5 – 10 godina vidjet ćemo više novosti u autoindustriji nego što smo vidjeli u prošlih 50 godina“, rekla je Barra i naglasila da je cilj svijet bez prometnih nesreća. „Nova Opel Astra sa svim svojim sustavima aktivne sigurnosti važan je korak u tom smjeru“, dodala je.

Dr. Neumann: nova Astra donosi tehnologije iz luksuzne klase u kompaktni segment

Najnovija generacija Opelove kompaktne klase zorno pokazuje koliko brzo vizija može postati stvarnost. „Nova Astra ostvarenje je nove filozofije koju smo predstavili ovdje, na IAA-u prije dvije godine u obliku konceptne Monze. Kompaktna vanjština, prostrana unutrašnjost elegantnog i sportskog izgleda i digitalne mogućnosti povezivanja kojima se postavljaju standardi“, rekao je dr. Neumann, objašnjavajući glavne značajke potencijalnog prodajnog hita iz kompaktne klase.

Fokus na učinkovitosti: najnovija generacija Astre utemeljena je na novoj laganoj arhitekturi vozila. Razmotrena je svaka komponenta iz perspektive optimizacije mase, a rezultat je da je novi model do 200 kg lakši od dosad aktualne verzije. Snažni i čisti motori najnovije generacije s učinkovitom potrošnjom savršeni su za nova vozila. „Novi motori pogone Astru u sam vrh segmenta“, dodao je dr. Neumann.

Fokus na mogućnostima povezivanja: proizvođač automobila iz Rüsselsheima predstavio je s informacijsko-multimedijskim sustavima IntelliLink nove generacije i servisom OnStar revolucionarna rješenja za povezivanje koja su sada kompatibilna s platformama Apple CarPlay i Android Auto. Osobni pomoćnik za povezivanje i usluge OnStar svojevrsni je anđeo čuvar i pružatelj usluga. S Wi-Fi hotspotom koji dolazi sa snažnom ugrađenom antenom može se povezati najviše sedam mobilnih uređaja. „OnStar je jedinstven u Europi. Još jednom u ovom području Opel diktira trendove“, rekao je dr. Neumann.

No to nije sve jer nova Astra nastavlja s „uznemiravanjem luksuzne klase“, kao što se navodi u marketinškoj kampanji. Nova Astra prvo je vozilo iz kompaktne klase svih vremena koje nudi pametan sustav svjetala IntelliLux LED® s matricom. Uz to dolazi s cijelim nizom drugih inovativnih sustava pomoći namijenjenih vozaču i praktičnih detalja. Poklopac prtljažnika Astre Sports Tourer se, primjerice, sada otvara i zatvara laganim dodirom nogom ispod stražnjeg odbojnika.

„Nastavljamo slijediti našu filozofiju ponude tehnologija iz luksuzne klase svim Opelovim kupcima po pristupačnim cijenama“, objasnio je Neumann. „Nova je Astra prva u klasi i kad se radi o ukupnom trošku vlasništva. Dakle, nova se učinkovitost zaista isplati.“

Nogomet na Opelovu štandu: Jürgen Klopp i zvijezde Bundeslige u Galaksiji Astra

Galaksija Astra ugostit će narednih dana i neke cijenjene goste iz svijeta nogometa. Ambasador robne marke, Jürgen Klopp, otvorit će „sezonu“ u subotu, 19. rujna. On će predati sredstva skupljena prodajom modela BVB-ADAM dobrotvornoj udruzi “Ein Herz für Kinder” (Srce za djecu). Zatim će se u 11 sati (CET) pridružiti glavnom izvršnom direktoru Opel grupe dr. Karlu-Thomasu Neumannu u predstavljanju marketinške kampanje za novu Astru. Tim i uprava kluba Mainz 05 pridružit će se sljedeći dan od 11 sati (CET) Peteru Christianu Küspertu, potpredsjedniku prodaje i postprodaje Opel grupe. U četvrtak, 24. rujna, od 14 sati (CET) na štandu će se odvijati intervju sa zvijezdom tima Borussia Dortmund Hansom-Joachimom Watzkeom, novim trenerom Borussia Dortmunda Thomasom Tuchelom i trima igračima iz tog tima. A u nedjelju, 27. rujna, od 11 sati (CET) Galaksiju Astra posjetit će delegacija tima Bayer 04 Leverkusen pod vodstvom trenera Rogera Schmidta i sportskog direktora Rudija Völlera.

Kategorije: Vijesti