Osvježeni Yaris u prodaji isključivo na hibridno-električni pogon

Toyota Yaris 4 generacija

Osvježeni Yaris u prodaji isključivo na hibridno-električni pogon

U prodajne salone stiže osvježeni i dodatno poboljšani Yaris. Značajan obim poboljšanja koji se odnose na performanse, bezbjednost i stil osiugurat će da ovaj model zadrži vodeću poziciju u svojoj klasi veoma konkurentnog B-segmenta u Evropi.

Napravljen u Evropi za evropske kupce, novi Yaris će ojačati davno stečenu reputaciju modela koji se odlikuje inovacijama i kvalitetom dizajna i konstrukcije malih automobila.

Najnovija poboljšanja na Yarisovom potpuno hibridno-električnom pogonu jesu ključna za dodatnu atraktivnost modela, ali istovremeno pružaju i snažnije performanse i privlačnije i zabavnije iskustvo u vožnji. Uz novi Yaris, kupci će moći birati između dva hibridna pogona koji odgovaraju njihovim potrebama, a da i dalje imaju sve prednosti vodećih ekoloških performansi u klasi koje pruža Yaris.

Novi pogonski sistem, s većim i snažnijim električnim motor-generatorom i izmenama softvera i hardvera jedinice za kontrolu snage (PCU), povećao je ukupnu snagu pogonskog sistema za 12 procenata, sa 116 KS (85 kW) na 130 KS (96 kW). Yaris će i dalje zadržati svoj status najboljeg u klasi s emisijom od 96-116 g/km.

Kako bi dodatno unaprijedila novi Yaris, Toyota uvodi savremenije i poboljšane bezbjedonosne funkcije koje će očuvati neprevaziđene sigurnosne karakteristike ovog modela. Toyota T-Mate je zajednički naziv za napredne funkcije koje čine automobil bezbjednijim, lakšim za vožnju i parkiranje.

Kao jedan od ciljeva, Toyota je željela da ponudi najbolji automobil u klasi, s potpuno novim digitalnim korisničkim iskustvom koje donosi Yaris. To podrazumijeva i prilagodljivi ekran s instrumentima za vozača, kao i brži i moćniji multimedijalni sistem s dodatnim mogućnostima.

Što se ostalih karakteristika tiče, novi Yaris zadržava mišićave, „napregnuto agilne“ linije koje ga razlikuju od drugih modela B segmenta odajući utisak sabijene energije i dinamike, uvek spremne za pokret.

Unutrašnjost je u skladu sa konceptom „manje je više“. To je precizno dizajniran prostor koji odiše osećajem kvaliteta i utiskom prostranosti kabine automobila, po ugledu na vozila iz klase iznad Yarisa.

Yaris je jedan od najuspješnijih modela u Toyotinoj istoriji, čija je prodaja širom svijeta 2023. godine prešla ukupan broj od preko 10 miliona plasiranih automobila.

Kategorije: Vijesti