Rafael Nadal i Kia Motors narednih 5 godina zajedno

Kia Motors Spain President Kyung-Hyun Kim Rafael Nadal 2015

Rafael Nadal i Kia Motors narednih 5 godina zajedno

Iz Kije javljaju da su svoju uspješnu saradnju sa teniskom super zvijezdom Rafaelom Nadalom produžili za još pet godina.

Popularni Rafa, nekadašnji Br. 1 svjetskog tenisa i osvajač 14 grand slam turnira, inače je Kijin globalni ambasador od 2006 i jedan je od najpopularnijih sportista na svijetu.

28-godišnji Španac tako će i dalje širom svijeta promovisati Kije kao moderna, vrlo kvalitetna vozila kao i njene mladolike i dinamične vrijednosti. Rafa će se pojavljati u Kijim globalnim kampanjama i na glavnim automobilskim salonima.

O saradnji s Kijom Rafael Nadal je rekao, “Kia Motors je u zadnjim godinama postala vrhunski automobilski brend i primijetio sam mnogo promjena i poboljšanja. U zadnjih 9 godina bilo je mnogo zabavno s njima i drago mi je da nastavljamo naše partnerstvo i jedva čekam da vidim šta nam donosi budućnost.”

Nadal je svjetsku tenisku javnost šokirao 2001. godine kada je doživio profesionalni debi kao 15-godišnjak. Do svog 20. rođendana osvojio je 10 ATP titula, što do sada u eri otvorenih prvenstava nije pošlo za rukom nikome drugom, i zabilježio je više od 720 pobjeda. Njegova zadnji grand slam trofej je Roland Garros 2014., što ga svrstava na drugo mjesto u istoriji osvajača grand slam titula u muškoj kategoriji.

Kia inače sarađuje s Nadalom od 2004. kada su Kijini marketinški stručnjaci u tada golobradom mladiću prepoznali vrhunski potencijal i postao je njihovo zaštitno lice (samo) za Španiju.

Kategorije: Vijesti