Volkswagen premijerno predstavio novi Arteon u Bosni i Hercegovini

Volkswagen premijerno predstavio novi Arteon u Bosni i Hercegovini

Porsche BH, uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, je sa partnerima večeri: Predstavništvo njemačke privrede i Trgovinski odjel austrijske ambasade – Advantage Austria u BiH.  na bh. sceni premijerno predstavio  novi Volkswagen  Arteon za 2017. godinu. Volkswagen Arteon – avangardni Business-Class-Gran-Turismo, čiji elementi dizajna spajaju klasično sportsko elegantno vozilo sa prostranošcu fastbacka predstavljen je 28. septembra 2017. godine prigodnim  programom u ugodnoj atmosferi Volkswagen salona u Sarajevu.

[gmedia id=628]

Limuzina sa 4 vrata impresionira svojim revolucionarnim dizajnom i velikom praktičnom upotrebnom vrijednošću.Ime Arteon – sa naglaskom na prvom slogu – čine dva sastavna dijela: “Art” opisuje harmonične linije i emociju ove limuzine, dok ga završetak “eon” definiše kao premium model.

Dok stakla bez okvira predstavljaju tipičan “grand tourer” stilski element, u isto vrijeme vrata prtljažnika svojim širokim radijusom otvaranja pružaju optimalan pristup velikom prtljažniku. U najvažnije elemente dizajna harizmatičnog Arteona ubraja se potpuno novodizajnirani prednji dio vozila u kojem se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju sa hromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora.

Dugačak je 486 centimetara, što je 9 cm više od Passata, a unutrašnjost je iznimno prostrana, kako na zadnjim sjedištima, tako i u  prtljažniku zapremine 563 litara. Dodatnu praktičnost u odnosu na Passat daju mu peta vrata.

Od motora za sada se nude dizelski 2-litarski TDI sa 150 KS i 240 KS koji serijski dolazi s DSG mjenjačem i benzinski sa 280 KS, serijskim DSG-om i pogonom na sve točkove. U ponudi su i dvije izvedbe opreme: Elegance i R-Line.

„Arteon se samim predstavljanjem nametnuo kao trenutni predvodnik marke Volkswagen, jer je u sebi pored avangardnog  i progresivnog dizajna objedinio i najnovija tehnološka dostignuća iz koncerna kao i najnoviju motorizaciju.“, izjavio je Ismir Omeragić, brend menadžer za Volkswagen putnička vozila.

„Pored Arteona smo obezbijedili i jedno iznenađenje večeras u vidu modela e-Golf. Oni nešto bolje upoznati sa automobilskom branšom znat će, naravno, da se radi o potpuno električnom primjerku kultnog Volkswagenovog kompakta koji je bitan utoliko što spada u predstavnike nečega što već sada nazivaju trećom revolucijom u automobilskoj branši.”

“Ona neće zaobići ni Bosnu i Hercegovinu, pa u tom smislu želimo kao kompanija i kao marka pokazati aktivan pristup i spremni dočekati elektrifikaciju voznih parkova u Evropi i svijetu, a koja će neminovno uslijediti.“

Posjetite Volkswagen prodajne salone i informišite se o novim modelima.

Više informacija na: www.volkswagen.ba

Kategorije: Vijesti