Volkswagen sprema nove izvedbe Arteona

Volkswagen sprema nove izvedbe Arteona

Volkswagen uskoro bi mogao predstaviti nove izvedbe novog Arteona. Pored novih izvedbi tu bi trebale biti i nove pogonske jedinice sa šest cilindera i znatno više snage nego što je sada u ponudi.

U decembru 2016. godine, nekoliko mjeseci prije zvaničnog predstavljanja Arteon modela na sajmu automobila u Ženevi, Volkswagen je ukratko govorio o mogućem uvođenju karavanske izvedbe novog modela.

Zvaničnici njemačkog proizvođača mogućnost uvođena Arteona u karavanskoj izvedbi uslovili su dobrom prodajom modela sa pet vrata. Obzirom da Arteon još uvijek nije stigao na sva svjetska tržišta, rano je govoriti o karavanskoj izvedbi.

Mogući Arteon u karavanskoj izvedbi ne bi nosio oznaku “vagon” već “shooting brake” što je vrlo popularno kod ovakvih tipova automobila. Elmar-Marius Licharz šef Volkswagenove proizvodne linije smatra da Arteon Shooting Brake ima potencijal i da su planovi u toku, ali da za konačni automobil treba sačekati.

S dolaskom nove izvedbe Arteona očekuju se i novi motori, prvenstveno oni sa šest cilindara koji bi mu osigurali znatno više snage. Svakako, tu ne treba zaboraviti i mogućnost dolaska sportske R izvedbe, a prema nekim izvorima bliskim Volkswagenu, na ovom modelu već se radi.

Kategorije: Vijesti