Volvo započeo proizvodnju S60 Polestar i V60 Polestar modela

Volvo zapoceo proizvodnju S60 Polestar i V60 Polestar   modela 2

Volvo započeo proizvodnju S60 Polestar i V60 Polestar modela

Prvi primjerci Volvo modela S60 Polestar i V60 Polestar, napustili su proizvodni pogon Torslanda i uputili se kupcima širom svijeta.

„Sretni smo što vidimo gotove prve Polestar automobile iz Volvo tvornice Torslanda. Rezultat je to dugog i marljivog rada uposlenika kompanija Polestar i Volvo.“ – kaže Henrik Fries, S/V60 Polestar tehnički projekt menadžer.

Volvo zapoceo proizvodnju S60 Polestar i V60 Polestar   modela 3

Volvo pogon Torslanda, nedavno je proslavio 50 godina rada sa ukupnim skorom od preko 6,8 miliona proizvedenih automobila, od modela Amazon iz daleke 1964. godine do posljednjih, potpuno novih S60 i V60 Polestar modela. Polestar modeli, su ujedno i prvi koje Volvo radi u saradnji sa nezavisnim partnerom.

„Drago nam je što su prvi automobili napustili tvornicu. Bilo je to uzbudljivo putovanje, od crtaćeg stola do konačnog proizvoda.“ – tvrdi Magnus Hellsten, potpredsjednik odjela za proizvodne procese u Evropi pri Volvo Cars kompaniji.

Ove godine će biti proizvedeno ukupno 750 primjeraka modela S60 Polestar i V60 Polestar, koji su namijenjeni kupcima u Kanadi, Holandiji, Japanu, Švedskoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u.

Volvo zapoceo proizvodnju S60 Polestar i V60 Polestar   modela

„Uzbudljiv je to proces, jer su tu brojne nove i unikatne Polestar komponente, koje se moraju ugraditi bez ometanja standardnog proizvodnog procesa ostalih modela. Bio je to trenutak za ponos, kada se prvi Polestar model, upadljive plave boje, našao na proizvodnoj liniji sa standardnim Volvo modelima. Saradnja sa kompanijom Volvo je bila izvrsna i sada gledamo prema uspješnoj zajedničkoj budućnosti.“ – zaključuje Henrik Fries.

Novi Volvo S60 Polestar i V60 Polestar modeli u odnosu na standardne izvedbe, odlikuje sportski podešena šasija i sposobniji kočioni sistem, u kombinaciji sa 350 KS, dobijenih iz 6-cilindarskog turbobenzinca, koje se šalju na sva četiri točka, što ih čini istinskim sportašima za svakodnevnicu.

Za više informacija posjetite: www.nextpolestar.com

Volvo zapoceo proizvodnju S60 Polestar i V60 Polestar   modela 4

Kategorije: Vijesti