Sajam automobila u Parizu 2016: LaFerrari Aperta obilježava 70 godina Ferrarija!

ferrari-laferrari-aperta-paris-2016-01

Sajam automobila u Parizu 2016: LaFerrari Aperta obilježava 70 godina Ferrarija!!

Na Salonu automobila u Parizu Ferrari je predstavio i “spider” izvedbu svog hipersportskog modela LaFerrari. Tradicijonalni Ferrarijev naziv za cabrio modele je Aperta, pa pravi naziv predstavljenog modela je LaFerrari Aperta.

LaFerrari Aperta predstavljen je u izvedbi sa “tvrdim” krovom koji je napravljen od ugljičnih vlakana, ali dostupan je i u izvedbi sa “mekanim” platnenim krovom.

U odnosu na klasični LaFerrari model Aperta je dobila i znatna ojačanja karoserije i šasije kao i svaki cabrio automobil, kako bi se sačuvala čvrstoća automobila. Posebna pažnja posvećena je očuvanje aerodinamike koja je na nivou klasične izvedbe.

ferrari-laferrari-aperta-paris-2016-02

Za pokretanje LaFerrari Aperte koristi se isti pogonski sklop kao i kod klasičnog modela. Već poznati 6,3-litarski atmosferski V12 motor u kombinaciji sa elektromotorom zajedno oslobađaju više 950 KS. Iz Ferrarija navode da su performanse Aperta verzije na nivou onih koje posjeduje standardni LaFerrari.

ferrari-laferrari-aperta-paris-2016-04

LaFerrari Aperta simbolično obilježava i 70 godina Ferrari kompanije i bit će proizvedena u 209 primjeraka, od čega je 200 primjeraka namjenjeno kupicma, a 9 za sam Ferrari. Koliko je važan ovaj model i koliko vlada interesovanje za isti najbolje govori podatak da je svih 200 primjeraka već prodato. Cijena? Oko 2 miliona eura!

ferrari-laferrari-aperta-paris-2016-03

Kategorije: Auto sajam