Sajam automobila u Ženevi 2017 – Šta nas očekuje?

Sajam automobila u Ženevi 2017 – Šta nas očekuje?

Međunarodni sajam automobila u Ženevi svoja vrata otvorit će po 87 put sedmog marta za novinare i devetog marta za javnost. Ova trenutno najprestižnija izložba automobila u svijetu za javnost će biti otvorena do 19 marta gdje će posjetioci moći vidjeti veliki broj svjetskih premijera novih automobila i prateće opreme.

Kao i prethodnih godina, CARLANDER redakcija bit će prisutna na ovom prestižnom sajmu automobila. Ove godine donosimo vam vijesti o najzanimljivijim, tehnološki najnaprednijim i najsnažnijim modelima koji će biti predstavljeni, kao i o modelima naših sponzora.

Sajma automobila u Ženevi službeno će otvoriti gospodin Johann N. Schneider-Ammann, A član švicarskog nacionalnog vijeća. Na ovogodišnjem sajmu bit će izloženo 900 modela, uključujući 148 svjetskih i evropskih premijera. 180 izlagača iz čitavog svijeta izloži će svoje najbolje modele, a među njima su velikih proizvođači automobila, mali ali ekskluzivni proizvođači automobila, te stručnjaci za razvoj automobila visokih performansi. Svoje mjesto zauzet će i dobavljača dijelova, pribora i opreme za automobilski sektor. Te različite grupe izlagača ponudit će posjetiteljima jedinstven doživljaj i uvid u svijet automobila.

Tehnologija i dizajn dvije su ključne riječi koje najbolje karakteriziraju sajam automobila u Ženevi, a koje pružaju sreću za više od 700.000 posjetitelja koji se očekuju.

Izbor automobila godine koji se održava u sklopu sajma automobila u Ženevi održat će se šestog marta. To je šesta uzastopna godina da se pobjednik ovog prestižnog izbora bira uoči samog otvaranja ženevskog sajma. Nakon ovog događaja slijede dva press dana koji svake godine privlači više od 10.000 predstavnika medija iz cijelog svijeta.

Nikako ne propustiti ove godine:

Posebna TAG Heuer izložba bit će u dvorani 3. Švicarski proizvođač ima reputaciju izuzetne preciznosti u svojim satovima i tehnologije za moto sport. Izložba će obuhvatiti utrke automobila  u simulatorima. Svoj izložbeni prostor imat će i Sony-App «Salon automobila Collector» razvijen od strane švicarskog Saveznog Energy Ureda, pokrovitelja sajma automobila sa svojom kampanjom “co2auplancher“.

Ovogodišnji sajam automobila u Ženevi bit će otvorena jedanaest dana, od 10:00 do 20:00 sati radnim danom, te od 9:00 do 19:00 sati na vikende. Geneva International Motor Show jedan je od «Top 5» sajmova u svijetu i jedini je sajam automobila u Evropi koji se održava svake godine, a koji je  priznat od strane OICA (Međunarodna organizacija proizvođača Automobila).

Kategorije: Auto sajam