Premijera LEONA ST

Svjetska premijera SEAT LEON ST

006-SEAT-LEON-ST-STYLE

Na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavljen je novi SEAT Leon ST. Time je model Leon zaokružio svoju ponudu sa tri karoserije – model s 5 vrata, Leon SC sa 3 vrata i sada karavanska verzija Leon ST. Treći član porodice Leon kombinuje mladalački, dinamičan dizajn i sportske karakteristike sa praktičnom upotrebom. Sa dužinom od 4535 mm, Leon ST raspolaže zapreminom prtljažnog prostora od 587 litara, a sa preklopljenom zadnjom klupom dostiže zapreminu od čak 1470 litara. Najsavremenija tehnološka  dostignuća zaslužna su za izrazitu stabilnost i sigurnost  na cesti. Novi Leon ST opremljen je adaptivnim tempomatom (ACC) koji omogućava automatsko usporavanje i ubrzavanje vozila, te dinamičnim podvozjem (DCC).

Inače, Novi Leon zajedno sa modelom Ibiza igra ključnu ulogu u uspjehu marke SEAT.

Do sada je u 2013. godini širom svijeta isporučeno preko 60.000 komada, što je za 40% više u odnosu na prodaju ovog modela u 2012.godini.

Uspješna prodaja Leona svakako je pospješila prodaju SEATA u 2013.godini. U period januar-august španski brend je isporučio 234,200 automobila širom svijeta, što je za  11.4% više u odnosu na prošlu godinu. Unatoč općem padu prodaje automobila u Evropi, SEAT je suprotno negativnom trendu postao jedan od najbrže rastućih brendova. Prodaja SEATovih automobila izvan Evrope zabilježila je enorman rast od 27.1% u prvih 8 mjeseci godine.

U okviru najnovije ofanzive proizvoda,  SEAT je pored tri izvedbe Leona lansirao i novi SEAT Toledo koji je također doprinjeo ovakvim rezultatima u prodaji.

Kategorije: Auto sajam