Audi se povlači iz LMP1 WEC šampionata? Ullrich negira glasine!

audi-sport-team-joest-audi-r18-e-tron-quattro-lucas-di-grassi-loic-duval-oliver-jarvis

Audi se povlači iz LMP1 WEC šampionata? Ullrich negira glasine!

Audijev šef motorsporta Dr. Wolfgang Ullrich odgovorio je na pisanje Njemačkih medija da bi se Audi mogao povući iz LMP1 nakon 2017. godine. Ullrich odgovara da još ništa nije odlučeno!

Glasine da bi se Audi mogao povući iz LMP1 pokrenule su se prošlog vikenda na utric 6 Sati Fujia u kojoj je Audi izgubio utrku od Toyote za samo 1,4 sekundu razlike, što je najmanji razmak završnice utrke u istoriji WEC šampionata.

Veliki broj faktora su navedeni su kao uzrok zbog čega bi se Audi mogao povući. U prvi plan stavljena je potreba smanjenja troškova VW grupe u čijem su vlasništvu Audi i Porsche. Drugi mogući razlog je nedostatak uspijeha na stazi.

Dr. Wolfgang Ullrich je bio nepopustljiv te odlučno negirao da je donešena odluka o povlačenju. Ullrich je i dalje optimista da će se Audi nastaviti utrkivanje u LMP1 WEC šampionatu. Ullrich kaže: “Vidjeli smo toliko glasina u medijima tokom proteklih nekoliko godina, a dobra stvar je da u većini slučajeva nije došlo do njihove negativne ralizacije. Na sastanku odbora gdje se obično definira program Motorsporta ova tačka još nije došla za razmatranje, tako da ništa nije odlučio.”

Ullrich je također potvrdio da je u toku razvoj Audi koncepta koji će biti u skladu sa novim pravilima, te da se rade analize koji je bolji motor za budućnost, dizelski ili benzinski.

Kategorije: Auto sport