Button: Nisam se nadao!

Formula 1

Button priznao da je iznenađen trećim mjestom

Jenson Button je priznao da nije očekivao da će se uspjeti kvalifikovati na treće mjesto na VN Singapura. Obzirom na probleme koje je imao tokom slobodnih treninga Button je prezadovoljan. Button je u petak imao problema sa mjenjačom zbog čega je izgubio puno vremena. Zbog izgubljenog vremena nije mogao prikupiti više informacija o gumama, pa u utrku kreće bez preciznih informacija o ponašanju guma.

“Sinoć definitivno nisam očekivao da ću sada biti ovdje. Napravili smo puno promjena na bolidu koje su donijele puno poboljšanja. Bili smo brzi cijelog dana,”

“Imali smo malenih problema u kvalifikacijama jer nismo znali što će biti s gumama. Radile su u prvom sektoru, ali do trećeg bi popustile. Instalacijske krugove vozili smo sporo i pažljivo, ali moguće je da sam bio agresivan u prvom sektoru i da su se gume zato potrošile do trećeg.”

“Ipak, zadovoljan sam trećim mjestom. Na čistoj sam strani staze. Što se tiče utrke, zabrinuti smo jer nismo testirali bolid s puno goriva.” izjavio je Jenson.

Kategorije: Formula 1