Fernando Alonso odlučio ostati u Ferrariju

Formula 1

Fernando Alonso odlučio ostati u Ferrariju

Nakon što je McLaren otvoreno ponudio vozačko mjesto Fernandu Alonsu u sezoni 2015., španac je za Sky Sports izjavio da će ostati u Ferrariju. Alonso ima ugovor sa Ferrarijem do kraja 2016. godine, s klauzulom da može napustiti tim ako bude imao manje od 25 bodova zaostatka za vodećim u prvenstvu. No, španac je ipak odlučio ostati u Ferrariju te se oglasio povodom posljednjih glasina o njegovoj budućnosti.

„Nemam namjeru mijenjati tim. Hoću pobjeđivati s Ferrarijem i završit ćemo posao koji smo započeli prije nekoliko godina. Mnogo se pričalo o mom odlasku tokom proteklih godinu dana, ali iz mojih usta nikada niste čuli da sam rekao da želim napustiti Ferrari i prijeći u drugi tim. Bilo je mnogo glasina koje me nisu mnogo remetile, ali su svakako stvarale nepotrebnu tenziju i stres za sve u timu. Ipak, lijepo je čuti da se za vas interesuju veliki timovi“, izjavio je Alonso za britanski Sky Sports.

Nakon izjave Alonsa, Jenson Button i Kevin Magnussen mogu malo odahnuti jer je upravo Alonso bio jedna od prijetnji njihovim vozačkim mjestima. Također, Fernando Alonso može se predomisliti, ali se o McLarenovoj ponudi mora izjasniti najkasnije do VN Singapura.

Kategorije: Formula 1