McLaren najsporiji od timova sa Mercedesovim motorom

McLaren Button Kina 2014 FP1

McLaren najsporiji od timova sa Mercedesovim motorom

Nakon odličnog starta u sezoni 2014. McLaren je opet zapao u veliku krizu kada je u pitanju brzina bolida. Naime, posljednje dvije utrke vozači McLarena nisu osvojili ni jedan bod, što je posljednji znak za uzbunu u Wokingu ako britanski tim planira napraviti ozbljniji rezultat u ovoj sezoni.

Na posljednjoj utrci koja se vozila za VN Kine McLaren je bio najsporija ekipa koja koristi Mercedesove motore, a koji su dominantni ove sezone. Već na drugoj utrci koja je vožena za VN Malezije vidjelo se da McLaren nije napravio najbolji posao po pitanju aerodinamike, ali se nije očekivao ovako drasičan pad u performansama u nastavku sezone.

“Prilično je loše. Ne znam što radimo. Nadajmo se da tim može ostati pozitivna i donijeti nadogradnje na bolid jer ovo nije dovoljno dobro. Gume nam ne funkcionišu kako želimo i to je jedan od najvećih problema u Formuli 1 ovih dana. Znam samo da bolid nije dovoljno brz. Zaostatak je veći nego što je bio na prošloj utrci. Sve je to vrlo čudno”, rekao je Jenson Button nakon utrke za VN Kine.

Njegov timski kolega Kevin Magnussen također se požalio na brzinu bolida.

“Šteta, jednostavno nemamo dovoljno downforcea. To je jedini problem kojeg imamo s bolidom.”

Kategorije: Formula 1