McLaren pronašao rješenje za probleme u sporim zavojima

Formula 1

Šef McLaren F1 ekipe Andreas Seidl zadovoljan je unapređenjima koje su donijete na posljednjoj trci koja se vozila u Mađarskoj.

Ovogodišnji McLarenov bolid imao je dosta problema u sporim krivinama, pa su zbog toga očekivanja tima bila mala pred početak VN Mađarske. Ipak, Carlos Sainz uspio je da osvoji peto mjesto na posljednjoj utrci dok je Lando Norris kroz cilj prošao kao devetoplasirani.

Utrka u Mađarskoj jedna je od najsporijih u F1 kalendaru da dosta sporih zavoja pa se očekivalo da će McLaren imati dosta problema. Ipak, unaprjeđenja koja su donijeli pokazala su se kao efikasnim sa kojim MCL34 dobro funkcioniše.

“Na Hungaroringu imam dosta sporih zavoja, što su definitivno slaba tačka našeg bolida, ali smo sada pokazali da znamo da pronađemo lijek sa novim unaprjeđenjima i da još bolje razumijemo bolid. Zbog toga smo i četvrti u šampionatu konstruktora. To je sada svima dalo veliki vjetar u leđa pred pauzu pa tako očekujemo bolje rezultate na stazama koje imaju spore zavoje. Ovo je veoma pozitivna stvar.” rekao je Andreas Seidl.

Kategorije: Formula 1