Renault odustaje od Formula E i potpuno se posvećuje Formuli 1

Formula 1

Renault odustaje od Formula E i potpuno se posvećuje Formuli 1

Renault želi da se vrati na pobjednički put u Formuli 1, pa zbog toga neočekivano odustaje od Formule E.

Dok veliki broj fabričkih proizvođača odustaje od serija u kojima se takmiče sa benzinskim ili hibridnim motorima, te se okreću Formuli E, francuski proizvođač radi upravo suprotno.

Nakon povratka fabričkog tima u Formulu 1 francuski proizvođač nema značajne rezultate, čak šta više ima možda ispod očekivanja. No, iako je Renault bio glavni predvodnik za ekološki prihvatljiviju Formulu 1 te su prijetili kako će izaći iz sporta ako se ne uvede hibridna tehnologija, rezultati pokazuju da se u tome i nisu najbolje snašli.

Kako bi se u potpunosti posvetili razvoju šampionskog tima, Renault će napustiti Formulu E na kraju četvrte sezone, u julu 2018. Krajem jula ove godine u Montrealu osvojili su svoj treći uzastopni konstruktorski naslov.

“Imali smo nevjerojatnu seriju dobrih rezultata kroz prve tri godine u Formuli E i nadamo se kompetitivnoj četvrtoj sezoni u vrlo stabilnom okruženju u Renault e.damsu.”

“Kao pioniri u ovom sportu naučili smo puno toga o električnim automobilima, a nakon četvrte sezone agresivnije ćemo se fokusirati na Formulu 1,” oglasili su se iz Renaulta.

Kategorije: Formula 1