Sauber pregovara s Hondom i Mercedesom za 2018.

Sauber pregovara s Hondom i Mercedesom za 2018.

Tim Saubera pregovara s Hondom i Mercedesom oko isporuke pogonskih jedinica za 2018.

Sauber već nekoliko godina koristi Ferrarijeve motore, a prošle godine povezivalo ih se s Hondom koja traži drugi tim kako bi ubrzala napredak svojih pogonskih jedinica. Dok je Ron Dennis bio na čelu McLarena, on je blokirao je Hondine pokušaje da pronađe drugi tim kojem će Honda isporučivati motore. Njegovim odlsaskom, a i katastrofalnim rezulzatima, McLaren nema više namjeru blokirati taj proces.

Hasegawa izjavio da je Honda otvorena prema saradnji s još jednim ili dva tima nakon što su prošle godine proširili svoju englesku bazu u Milton Keynesu. Za razliku od McLarena, Honda bi u Sauber mogla dovesti nekoga od svojih razvojnih vozača poput Nobuharu Matsushite koji se takmiči u Formuli 2 (dosadašnja GP2 serija), a ni prelazak na Mercedesove motore nije isključen.

Mogućnost da Mercedes bude dobavljač pogonskih jedinica potvrdila je i šefica Saubera, ali sve je još uvijek u fazi pregovora. Inače, svi proizvođači motora najkasnije do 6. maja moraju obavijestiti FIA-u kojim će timovima isporučivati motore za iduću sezonu

 

Kategorije: Formula 1