U McLarenu optimistični za 2017: Aerodinamika i snaga motora izgledaju dobro

U McLarenu optimistični za 2017: Aerodinamika i snaga motora izgledaju dobro

Izvršni direktor McLarena Zak Brown optimističan je uoči početka nove sezone Formule 1. Prema njegovim riječima inicijalni pokazatelji vezani za novi MP4-32 izgledaju dobro.

McLaren nije objavio tačan datum predstavljanja novoga bolida, a po riječima novog izvršnog direktora McLarena Zak Browna, novi bolid MP4-32 mogao bi biti predstavljen neposredno prije početka predsezonskih testiranja u Barceloni. Predsezonska testiranja održat će se u dva terima u trajanju od četiri dana, od 27.2. do 2.3. i od 7.3. do 10.3. na stazi Circuit de Barcelona – Catalunya.

Nakon što je vidio novi bolid i prve podatke o njegovim performansama, Brown je zadovoljan i kaže da su utisci pozitivni. “Vidio sam aerodinamičke izvještaje koji izgledaju dobro, a dobri su izvještaji o snazi motora. Eric Boullier i John Cooper provode puno vremena u Japanu pa svi zaista dobro rade zajedno i naporno guraju naprijed.”

Prema riječima Browa McLaren je završio vizuelni identitet novog bolida zbog kojeg očekuje uzbuđenje navijača.

Do danas četiri tima su objavila datume predstavljanja novih bolida. Renault će prvi predstaviti bolid, 21.2, zatim Force India 22.2, Mercedes 23.2. i Ferrari 24.2.

Kategorije: Formula 1