Jules Bianchi napreduje u svom oporavku!

Jules Bianchi

Jules Bianchi napreduje u svom oporavku!

Nakon dužeg vremenskog perioda u kojem nismo imali nikakvih informacija o zdravstvenom stanju Julesa Bianchija, njegov otac javno je objavio nove detalje o stanju njogovog sina koji je stradao prošle godine na VN Japana. Prošle sedmice navršilo se tačno pola godine nakon tragične nesreće na stazi Suzuka u kojoj je Jules Bianchi zadobio teške povrede zbog kojih se i danas nalazi u komi.

“Jedina stvar koju možemo reći je da se žestoko bori, kao što je to uvijek činio, prije i poslije nesreće. S medicinskog stajališta, njegovo stanje je stabilno. Mislim da ovaj tip nesreće šokira više od same smrti. Bol je beskrajna, svakodnevno mučenje. Svakoga dana Jules prolazi kroz maraton. Svi njegovi organi funkcioniraju bez pomoći, ali on zasad ostaje bez svijesti.”

“Kao što znamo, za ovu vrstu traume oporavak je veoma spor. Ako se sjetimo onoga što su nam rekli japanski doktori koji su ga operisali u Yokkaichiju, ovo je već razlika dan i noć. Kada smo tamo stigli, nije bilo nade. Prognoze su bile alarmantne, bilo je govora o nepovratnoj šteti. Doktori su nam rekli da ne postoji određeni zahvat koji se možeučiniti. Najvažnije ga je poticati kako bi osjetio konstantnu prisutnost oko sebe. Zato su uz njega uvijek njegova majka, sestra, brat i ja. Osim toga, njegova djevojka Gina, inače Njemica, sada živi ovdje.”

“Jules je mlad. 25 godina mu je, psihički je veoma jak jer je preživio takav šok. Ponosan sam na njega i uvijek sam bio. Nadamo se novim poboljšanjima i novom napretku. Sljedeći korak za njega je buđenje iz kome.”, izjavio je njegov otac Philippe Bianchi.

Ovo su svakako dobre vijesti, ako uzmemo u obzir da su japanski doktori rekli da Jules nema ni teoretske šanse da se probudi iz kome.

Kategorije: Formula 1