Volvo Trucks postao službeni isporučilac kamiona za McLaren-Honda F1 tim

Volvo-Trucks-FH-McLaren-Honda-F1_1

Volvo Trucks postao službeni isporučilac kamiona za McLaren-Honda F1 tim

Volvo Trucks postao je službeni isporučilac kamiona za McLaren-Honda F1 tim. Ovo partnerstvo podrazumijeva isporuku flote od 24 kamiona/tegljača Volvo FH serije, koji će pružiti  transportna rješenja i logističku podršku u trajanju od 4 godine.

Sva vozila pokreću 13-litreni motori sa 540 KS, opremljeni su I-Shift automatskim mjenjačima sa dvostrukim kvačilom, neovisnim prednjim vješanjem, te u tri različite specifikacije, uključujući vozila standardne visine, kao i sa niskom šasijom, kako bi izašli u susret promjenljivim logističkim zahtjevima Grand Prix lokacija širom Evrope.

„Kao što smo u potrazi za efikasnosti na stazi, kao dio održivosti, McLaren također tražit poboljšanja i u smjeru logistike. Zato smo vrlo ponosni na partnerstvo sa takvim prestižnim brendom kao što je Volvo Trucks, poznat po svojim inovativnim rješenjima i visokim performansama.“ kaže Jonathan Neale, glavni operativni direktor McLaren Technology Group.

Volvo-Trucks-FH-McLaren-Honda-F1_3

Mike Corcoran, komercijalni direktor u kompaniji Volvo Trucks  u Velikoj Britaniji i Irskoj rekao je: „Izuzetno smo ponosni da smo odabrani kao dobavljač za tim McLaren-Honda. Naše dvije kompanije dijele brojne zajedničke vrijednosti, posebno u pogledu našeg pristupa kvalitetu i inovativnosti i lideri smo u korištenju tehnologije: McLaren na stazi, a Volvo Trucks na putevima i autoputevima svijeta.“

Tobias Dahlgren, strateg i direktor za implementaciju Volvo Trucks, dodao je: „Sjajno vidjeti da naši kamioni osigurati transportna rješenja za kupca kao što je McLaren- Honda. Za Volvo kao globalni brend sa prisustvom na svim kontinentima, ova saradnja pruža mogućnost da ponudimo odabranim klijenatima i partnerima jedinstveno iskustvo.“

Prva vozila Volvo FH će timu McLaren-Honda biti isporučena tokom aprila.

Volvo-Trucks-FH-McLaren-Honda-F1_2